2008. szeptember 8., hétfő

Vármezőn, vasárnap


Szombaton, az eredeti tervek szerint, mentünk volna valahová. Még nem volt eldöntve, hová, de mivel István szabad volt, az idő pedig kánikulás, nem akartunk benn ülni a lakásban. De közbeszóltak kényszerű körülmények, így szombaton délután perkettafelszedés, majd -lerakás iktatódott be, úgyhogy nem mehettünk sehová.

De kitaláltuk, mivel kárpótolhatunk! Zoli lejött Istvánnak segíteni még szombaton, vasárnap reggel pedig Melinda is lejött a két gyerekkel és közösen mentünk ki Vármezőre. Még a Maros is szóba jött, de végül úgy döntöttek a fiúk, hogy mintsem egész nap korbácsolják a Maros vizét és ne fogjanak semmit, akkor inkább Vármezőn korbácsolják a kis tavakat, ahol, ha fognak, akkor mindenképpen pisztráng akad horogra. És igaz, hogy ezt meg kell fizetni, de azért szinte 100% a valószínűsége annak, hogy hallal térünk haza.

A fiúk, Kriszta felügyelete alatt bevásároltak, majd felszerelkeztünk további
piknikezéshez való cuccokkal és elindultunk. Vármezőre érkezve benéztünk a
tavakhoz, de aztán tovább is mentünk a patak völgyében.
A jó kis nagysziklás, megszokott helyünk foglalt volt, viszont senki nem volt ott, ahol tavaly május 1-kor sátoroztunk. Letelepedtünk és a fiúk már gyújtották is a tüzet a hússütéshez.
Közben szőlőt szemezgettünk, a patakot vettük birtokba, de csak Dávid bírta hosszútávon: olyan hideg volt, hogy szakította le a lábunkat, Kriszta sem kívánkozott pluszban bele, megelégedett a köves partjával. Borókát Beni hurcolászta mindenfelé, így ő is részese volt a patakparti kavicsdobálásnak. Közben a kisasszony aludt is egy órácskát, úgyhogy jó volt minden. Melindával beszélgettünk és örültünk, hogy nem nekünk kell ételt készíteni. Végül én mégis besegítettem a hússütésbe, de nem volt nagy ügy. Amikor megsültek a húsok,
leültünk falatozni, aminek belakás lett a vége. Nagyon finom volt a készen vett, előre bepácolt hús, és félelmeink ellenére a vastagabb szeletek is finomra átsültek. Evés után már nem sokat töltöttük az időt egyhelyben, egy-egy szelet dinnye, egy-egy pohár gyümölcslé vagy sör után lassan szedelőzködtünk és visszamentünk a halastavakhoz.

Nagy volt az izgalom, hogy sikerül-e mégis fogni, bennünk motoszkált a gondolat, hogy vajon nem mi leszünk az egyedüli szerencsétlenek, akik hal nélkül térnek haza? Alaptalan volt a félelem, mert 3,5 kg pisztrángot fogtunk, és Melindát meg a két kisasszonyt kivéve, mindenikünk fogott legalább egyet. Végül 12 különböző méretű hallal jöttünk haza, amit kétfelé osztottunk, pár darabot eltettem a fagyasztóba, két nagyot pedig ma ebédre sütök meg.

Szép napunk volt, úgy mindenestül, még gyönyörűbb időnk (egy adott pillanatban 39,5-öt mutatott az autó hőmérője), úgyhogy ennél többet nem is kívánhattunk egy egyszerű szeptemberi vasárnaptól.

















4 megjegyzés:

Kármán Család írta...

Nagyon örülök, hogy ilyen kellemesen telt a vasárnapotok:)
Még sok hasonlót kívánok Nektek!:)

kata írta...

Már rájöttem, hogy hozzátok nem jöhetek üres hassal olvasgatni...
Nem gondolkodtál, hogy csinálsz egy főzős blogot is? A minap találkoztam olyanokkal is, és rögtön Rád gondoltam!
Nagyon szép napotok volt!
Pussz: kata

iméon írta...

De jó kis vasárnapotok volt! Nagyon szép ez a hely, és hát mi is lehet felemelőbb vasárnap, mint hogy nem nekünk kell főzni, és együtt van a család apraja nagyja. A barátok már csak hab a torta tetején. Most egy időre megvan a halellátmányotok is. Puszi. Noémi

Gabi írta...

Csodás napotok volt!:)Együtt a család,kell ennél több?:)
Gratulálunk a szép fogásokhoz!:)
Szkokán fiúk