2009. január 29., csütörtök

Tele a ..........

... mindenem már azzal, hogy a szomszédban napok óta törnek-zúznak, fúrnak, kalapálnak. Mint most is. Hál’istennek a lányokat nem zavarja, alszanak, mint a bunda, bár az előző napokból okulva Krisztát is idejében a saját ágyába menekítettem a nappaliból, ahol általában délre alszik. És jól tettem. Pontban fél 2-kor, amikor a csendóra csak éppenhogy elkezdődött, drága szomszédaink nekifogtak dolgozni. És ez zavar, nem az, hogy végzik a dolgukat. Mert mindenkinél adódik zajos munkálat a lakásában, mindenki be kell, hogy fejezze, amit elkezdett, el is nézi mindenki, de ne csendórában tenné. Vagy ha mégis, hát akkor legyen annyi pofája és szóljon: nézzétek, muszáj tegyük a dolgunkat ekkor is, nem állhatunk le, de pár nap alatt végzünk, elnézést kérünk a kellemetlenségekért. Mert akor én mit tennék? Mosolyogva közölném, hogy ugyanmár, menjenek nyugodtan és végezzék a dolgukat, a lányokat úgysem zavarja és persze, fejezzék be minél hamarabb. Jó munkát! Mert itt élünk egy fedél alatt és mindenkinek meg kell élni békességben, egymás mellett. De úgy látszik, egyeseknek az alapvető illemszabályok sem nyilvánvalóak. Jól mondják „ők maguk”: hiányzik a „Cséj sápté ány gyákászö”, azaz az otthoni 7 év...

Amúgy meg Kriszta beteg. Nem erősen, mert (még) nincs láza, jó a kedve, aránylag jól is evett, de jobban köhög, folyik az orra, és elég sokat tüsszent. Egyelőre még a természetes gyógyszereknél tartunk, ha kell, viszont, bevetünk mást is. Remélem, Boróka nem kapja el, és megkaphatja szombaton az oltását!


9 megjegyzés:

kata írta...

Mintha magamat hallanám! :)

Kata

Patri-cica írta...

:-D

Milyen nagy mázli,hogy nekünk nincsenek ilyen gondjaink!

:-D

Viszont nyáron van,hogy már reggel 7-kor vágják a füvet a ház előtt a szomszédok!

:-S

Agi írta...

Hú hát ez a helyzet nagyon ismerős nekem is, nálunk ősszel volt úgyan ez ráadásul mindig tényleg délben kezdték rá, de szerencsére éngem is jobban zavart mint Jázmint.
Kriszta gyógyuljon meg minnél hamarabb most nagyon terjednek ezek a fránya virusok.

Kármán Család írta...

Ne mérgelődj, árt a szépségednek!!!
Kriszta haja nagyon szép hosszú már! Reméljük hamar túl lesztek a zajongáson, a betegség meg elkerüli Krisztát!
Kiváncsi lennék, mit akartál küldeni postán:)

andi írta...

szia!
nálunk is ez a helyzet, novemberben kezdték a tetőtér építését, azóta folyamatosan megy a munka, gondolhatod:(hol nagyobb zaj, kopácsolás, fúrás van, hol kisebb..még szerencse, hogy Bogi is jól alszik. Az egyik oka nálunk, hogy szeretnénk elköltözni családi háza, hogy a felettünk lakó "hölgy" mindig alvás időben takarít stb.
Remélem Kriszta már jobban van!

ilgya írta...

Sok sok gyógypuszi Krisztának!!!
Lehetnének elnézőbbek azért,és pont alvásidőben.....nálunk a fagyis kocsi jött mindig délben nyáron,és a nyitott ablak alatt elkzedte a szokásos nótáját (Szólj anyádnak adjon pénzt!)rendszerint felébresztve Rékát,már ott tartottam,hogy kiszólok neki,de aztán valahogy elkopott...
megértem,ha mérges vagy...

Ákombákom és Réka írta...

Nálunk tavaly óta betartja mindenki a déltől háromig semmit sem csinálunk c dolgot. Na de ehhez kellett Apa nagy balhéja anno.
Jobbulást Krisztának!
Ákomék

Gabi írta...

Jobbulást kívánunk Krisztának!:s
Sajnos mindenhol akad ilyen szomszéd.:(
Szkokán fiúk

Andici írta...

Ezért hálálkodtam, hogy végre a 8.-ik emeletről házba költöztünk, de itt is akad panaszra való ok: a szomszédunk hűtőket javít, így a drága kliensek mindig a mi ablakunk előtt állnak meg, nem lehet kinyitni az ablakot, mert folyton benzinfüst jön be az ablakon... Szóval minden helynek megvan a maga keresztje.

Remélem jobban van Kriszta, mi is lábadozunk az influenzából...