2009. január 1., csütörtök

Újév



Nem tudom, mit írjak, pedig annyi minden kavarog bennem. Ismét eltelt egy év. Minden újévben elismételjük ezt. És hadd ne tekintsük ilyenkor közhelynek. Maradjunk annál, hogy egyszerű ténymegállapítás. Mint a többi ilyenkor akarva-akaratlanul kimondott vagy csak elgondolt szó, mondat: milyen hamar eltelt!, észre sem vettük..., legyünk boldogabbak az új évben!, legyen minden jobb, szebb, vagy csak éppen ne legyen rosszabb, csúnyább, mint az elmúlt év... Megannyi mondat, jókívánság... Mindenki arra törekszik, hogy szépet, eredetit, különlegeset mondjon/írjon a másiknak, holott, egyszerűen úgysem tudunk mást írni, mint az a néhány szó, amit ilyenkor szokás. És mégis, minden új évkezdet különleges, és mindig újabb és újabb reményekkel vágunk neki.

Nem szeretem az óévet adóssággal zárni, az újat pedig azzal kezdeni. Mégis a naplómban hatalmas elmaradások tornyosulnak, és annak ellenére, hogy csak pár napról van szó, az események töménysége miatt mégis nagyon sok. De leírok mindent, részletesen, nem szeretnék összecsapni semmit.

Nem szoktam fogadalmakat tenni ilyenkor, főleg nem olyanokat, amiket úgysem tudnék betartani... Számvetést is csak úgy kutyafuttában csináltam mindig, néhány kósza gondolat erejéig, de most szeretnék egy komplexebb retrovíziót. Remélem, a napokban sikerül, jobbanmondva ma vagy holnap, mert szombaton már nagyban fogok készülődni, vasárnap pedig máris ünnepelünk (egy nappal korábban, igaz, de most így jön ki a lépés.) De addig még holnap is ünneplés lesz, Beninek üljük meg a mai szülinapját. Istenem, már ő is 13 éves!

Ugye, hogy telik az idő?;)

Nincsenek megjegyzések: