2009. január 14., szerda

Napirenden


Jó lenne, ha napirenden lehetnék már. Persze, megtehetném, de azért egy összefoglalóval a tavalyi évről még mindig szeretnék jönni és akkor aztán tényleg folyhat minden a jelenben. Erre is sor kerül valamikor, de most írok néhány sort a mostani napjainkról.

Vasárnap Boróka zsémbesen ébredt és melegnek is éreztem, de nem volt láza. Egyáltalán. Mégis egész nap kedvetlen, bágyadt volt, és mindezt megtűzdelte két hatalmas, folyós és iszonyatosan büdös kakival. Hétfőn délelőtt is volt egy, de azóta szerencsére nem ment a hasa, hála a hétfői diétás étrendnek is, gondolom. Tény az, hogy vasárnap egész nap a szájában túrkált, ezért gyanítottam, hogy a foga lehet a bűnös. És ez okozta a bajt. Vasárnap éjjel Boróka szépen megébredt és én, anélkül, hogy órát néztem volna (meg voltam győződve róla, hoyg korareggel van) kivettem és megszoptattam. Igenám, de nem ment ilyen egyszerűen a dolog, továbbra is sírt, bekentem az ínyét fogzselével és az ölemben csítítgattam, míg végül elszenderedett és le tudtam tenni. Kis okos, tanulékony elméje viszont arra késztette, hogy az elmúlt két éjszaka is megébredjen és ne hagyja abba a sírást, amíg fel nem veszem. Kezdhettünk mindent elölről, de bevallom, ezúttal alulmaradtam. Fél 3-tól bírtam kb. 3 óra 10 percig, és végül megsajnáltam az engem cseppet sem sajnáló manómat, és mérgemben kivettem és megszoptattam. Nem volt azért teljes a kudarc, mert majdnem ébren tettem le, legalábbis még nyafogott egy kicsit, de már nem volt ereje tovább bömbölni. Ezúttal István sem állt mellettem. Tudom, hogy kellemetlen gyereksírást hallgatni éjszaka, másnap meg helytállni a munkahelyen (bár az én tevékenységem is felér 1-2 munkahellyel), de tudom, hogy csak így érhetek el ismét eredményt. Utólag arra gondolok, hogy éhes is lehetett, mert este csak banánt, egy kevés gesztenyepürét és pár szelet mandarint volt hajlandó megenni, és az éjszakai meg a reggel fél 7-es szopi után is sírva, ételt követelve (emmm, emmm, emmm...) kelt 8 előtt. Persze, hogy nem aludta ki magát, fél 10-től ismét alszik, de legalább még fog ma egy kicsit szundikálni délután is. Nem tudom, mi lesz így, de reélem, hamarosan visszaáll az átaludt éjszakákra!!!

Kriszta sem igazán könnyíti meg a dolgomat. Bár vele éjszaka nincs baj, ő inkább napközben tesz próbára engem, mindenféle szempontból. Nem panaszkodni akarok most, nincs is rosszkedvem, csak éppenséggel elmondom, hogy mi a helyzet.
Tombol nála a dackorszak, állandóan csak próbálgatja, feszegeti a határokat, állandóan szüksége van megerősítésre, hogy ki az úr a háznál?! Nem mondom, sokszor belefáradok ebbe a hatalmi harcba, ilyenkor muszáj Istvánnak átvenni tőlem a stafétát. Szerencsére partnerek vagyunk. Hogy hogyan nyilvánul meg? Hát nem akar aludni, nem akar enni, nem akar szót fogadni, és sorolhatnám. Az alvási csatát veszítem el legtöbbször, és tudom, hogy saját hibám miatt, de nem mindig tudok tenni ellene: ha én nem kelek idejében, akkor ő sem, és így nehezen vagy nem jön össze a délutáni alvás. Nagyjából ugyanaz a módszer válik be, mint Borónál, azzal a különbséggel, hogy sokszor átver azzal, hogy nagyon csendben van, miközben azt hiszem, alszik. Elalváskor fenyegetem meg legtöbbször a vesszővel is, de ritkán csapok rá. Már eléggé hatásos pusztán a fenyegetés is. Érdekes módon, 1—3 nap elalszik gond nélkül, normális időben, és akkor jön egy-egy kakukktojás-nap, amikor semmivel sem tudom rávenni. Mint tegnap. Este 7-kor volt két szörnyeteg-manóm, mert Boróka is 2 körül ébredt és már nem volt amikor egy másodikat is aludjon délután. Krisztánál az lett az eredménye, hogy ugrándozása-forgolódása közben elesett és beleverte a száját a térdembe, alig győztem csitítani és szájat ápolgatni, vért törölgetni. De legalább 8-kor szó nélkül elaludt. Boróka kitartóbb volt, majdnem 9 lett, mire elhallgatott, az éjszakát pedig már elmeséltem.
Az evéssel nincsenek éppen ekkora gondok. Már kitapasztaltam. Jó éhesnek kell lennie, hogy normálisan egyék. Ez viszont könnyen megoldható.

A részleteket pedig még sorolhatnám, de megtölteném vele a blogger tárhelyét, úgyhogy most itt leállok. Ízelítőnek ez is elég. Ha pedig egy idő múlva újraolvasom a naplót, nem akarom, hogy keserű szájízem maradjon utána!

Éppen ezért, a fotókkal ellensúlyozni szeretnék. Vasárnap készültek, Anyu szülinapja ünneplésekor:







4 megjegyzés:

Mia és Maja írta...

Teljesen megértelek drága Edit!
Mia is pontosan így viselkedik,ráadásul,ő Maján bosszulja meg,ha valamit nem engedünk meg neki.:s
Azt hiszi,Maja az oka!:o:(
Nagyon nehéz velük,délután nem akar Mia sem aludni,van amikor egy óra hosszáig altatom,ő kitalál mindent,mesél,be nem áll a szája,a végén ki kell vennem az ágyból,OPÁCIZNI,sétálok vele,altatom,(mint Maját..;)),de semmi eredmény nélkül!:s
A végén feladom,kimegyünk,mire ő mindig hozzáteszi,MONDTAM,HOGY NEM ALUDOK?! :p;)

Én is krónikus fáradságban szenvedek,Maja éjszaka minden 3 órában ébred,szopizik,pedig szerintem erre már nem lenne szüksége,de ha nem szoptatom meg,csak teával szeretném becsapni,olyan hisztit vezet le,hogy zeng az egész ház!:(

Sebaj,még egy-két év és könnyebb lesz,meglátod...;)
puszika!!!

Gabi írta...

A dac sajnos korral jár.:sMi is küzdünk...

Kukkantsatok be a blogspot-unkra,meglepi vár!:)
Szkokán fiúk

Patri-cica írta...

Először is...félreértés ne essék IMÁDOM a fiamat!De ha csak a Kiara lenne nekem az ég világon semmi gondom nem lenne(a baszdmegoláson kívül)!Mindent meg tudnék csinálni,ki tudnám magam pihenni...stb!De a Kevin...ő 1 olyan kib...ott kva kölök,hogy az nem igaz!(Szerencsére nem minden nap!)Sokszor már rá se verek a fenekére(na nem mintha érdekelné,ha mégis!) inkább fogom berakom a kiságyba és otthagyom hadd üvöltsön(ezt utálja a legjobban)!Majd bemegyek miután már nekem is elég volt...kiveszem...és ha újra elkezdi,akkor kap még egy kis időt benn!...Van úgy hogy fél nap ezt csináljuk,de aztán belátja,hogy egyenlőre én vagyok az erősebb!
(ezeket csinálja:wc-be turkál,felmosóvizet burogat,ablakot dobál mindennel,ledobál mindent a szekrényről csakhogy ne legyen fenn,de persze nem játszik vele!,kiszórja a szekrényből a szépen berakott és kivasalt ruhákat,a tiszta zoknikat labdának nézi és azt rugdossa,Kiarának a haját húzkodja,belemászik a fürdőkádba és burogatja a tusfürdőket,...stb.--->és persze vigyorog!!!)

:-)))

Ákombákom és Réka írta...

Gondoltam írok Hsz-t, elolvastam az előttem hozzászólót és elment a kedvem.
Bocs

Krisz