2009. október 5., hétfő

Még mindig és ismét Vármező

Megunhatatlan ez a falucska, pedig tulajdonképpen semmi különlegessg nincs benne. Hacsak a pisztrángot nem tekintjük annak. Mégis, szeretünk ide járni, a horgászáson kívül mindig más-és más részét felfedezni, megismerni. Most a pisztrángneveldében sétáltuk el az időt, amíg István halászott. Tavaly is sétáltunk itt, viszont idén mintha több mindet láttunk, mintha szebb is lett volna minden. Ezúttal Apu és Anyu (após és anyós) voltak a kísérőink, ismét egy gyönyörűszép délutánban volt részünk. Meleg volt, bár a szél miatt el lehetett bírni a pulóvert is, sütött a nap és az ég kékjén sehol egy felhő sem volt. Bámultuk a lovakat, amik ott legeltek a kis tavacskák között, megszemléltük a szamarat is, ami tavaly még eléggé csikó volt, felfedeztük a kishalacskás tavakat, almát szedtük a fák alól, virágot a tavak partján és csak amúgy gyönyörködtünk a színpompás kilátásban, jóillatú levegőben. Hazaérkezve, Anyu és István intézték a halakat - apropó, Apu tegnap halászott életében először és kifogott egy 1,4 kg-os pisztrángot!!! - én fürdettem a lányokat, majd megsütöttem a halacskákat, végül pedig egy nagy lakomát csaptunk belőlük. Kriszta is, Boró is annyira szeretik a halat, hogy Anyuval ketten alig győztük tömni az ételt a szájukba. Hál'istennek.
Mondanom kell még, hogy nagyon elégedett voltam a tegnapi napunkkal is? Bárcsak ilyen lenne az összes vasárnapunk.

















6 megjegyzés:

ilgya írta...

Nagyon jók a képek:) az első különösen közel áll a szívemhez,mert olyan őszies,amit én imádok:)
Nagyon szép hely lehet ez a Vármező,kívánom,hogy ilyen legyen minden vasárnapotok:) nem semmi azért az a pisztráng:) Az már hatalmas pisztrángban:)

Virág írta...

:-) Így járnak a ritka vendégek... :-P Mintha mi nem azok lennénk nálatok... :-$
Nem, Bence nem lesz most, csak a fogyás miatt csúszott kicsit a...
De elhatároztuk, hogy majd ha jobban állunk, benevezünk még egy babaprojektbe.
Nálatok nem hiányzik egy fiú??? :-D

Most én is pótolok minden olvasnivalót... Puszi!

Virág írta...

Ja, nehogy lánya legyen megint??? Vannak megbízható trükkök... Én is abban fogok bízni, mert a véletlenben nemigen... :-D De Nagycsaláddal teljes az élet, nem? Valahogy jobban anyának érzem magam, mióta 2 van...

Kati írta...

Nem, nem kell mondanod, hogy elégedett vagy a vasárnappal. Elhisszük. Jól tettétek, hogy kimentetek ismét. Nagyon szép "indián nyár" van. (Akárcsak az esküvőnkkor. Az is ilyentájt volt, s azóta is emlegetjük, milyen szép volt az idő. :-))

Ewe írta...

Csodaszép helyen jártatok, a képek gyönyörűek, a Lányaidról nem is beszélve!!!!

(Szemmel tartalak ám, ha nem is írok hsz-t. Ezt csak azért, hogy tudd;)))

zafiram írta...

Mindig gyönyörködöm, hogy milyen szép helyeken jártok. NAgyon vágyom már arra! Jövőre, ha minden jól megy, szeretnék Erdélybe (és talán Székelyföldön) nyaralni! Honvágyam van!