2009. október 11., vasárnap

Ősz

Igen, úgy néz ki, megérkezett. Bár ki tudja?
Ma még "hőgutát" lehetett kapni az évszakhoz képest, este 7-kor, amikor Anyuékhoz mentünk, 23 fokot mutatott az autó hőjelzője. Ahogy hazaérkeztünk és kiszálltunk az autóból, rámesett az első csepp. Mire felérkeztünk már jól esett és azóta is egyfolytában hull. Nem öntik dézsából, de a kanyarban a pocsolya már jó nagy. Még nincs hideg. De lehet, hogy reggelre már az lesz. Bármi lehetséges.

Nem szomorkodom miatta, inkább örülök, hogy ilyen sokáig volt részünk szép, nyárias időben. Sőt, már el tudok képzelni egy olyan napot, amikor kinn tombol az eső és a hideg, benn pedig, a jó melegben gyerekzsivaj és vasalásillat terjeng. Esetleg még egy forró csoki is "beleszól".

Mégis szomorú vagyok. Kriszta estére - se szó, se beszéd - belázasodott. Nem is akármennyire, egyből 38,8-at mértem. Igaz, volt úgy napközben is, mintha forrónak éreztem volna a testét, de a homloka-halántéka nem volt az és 36,4-nél tovább a higanyszál sem kúszott fel. Aztán evett rendesen, a viselkedése sem volt más, mint a megszokott. Délre nem aludt, ellenben elaludt késődélután, amiből aztán már lázasan ébredt. Egyelőre kapott kúpot és Nurofent. Nem mertem éjszakára nem csillapítani, főleg, hoyg elég magas volt. Azóta láztalan, semmilyen más tünet még nem jelentkezett, bár a doktornő szerint (akit felhívtam egy röpke gyógyszeradag-konzultáció végett) valamilyen gyomorproblémás járvány van errefelé. Mindenesetre, holnap nem megy oviba, lássuk, hogyan alakul az állapota és annak függvényében dőlnek majd el a következő napok.
Hátha nem lesz semmi baj!

3 megjegyzés:

Szitya írta...

Szia Edith!

Valamennyire sikerült a művelet, csak a hozzászólások vesztek el útközben, sajna...
Köszi a tippet és puszi!

Szilvi

ilgya írta...

Kis drága! Mennek a gyógypuszik!
Itt is szuttyog az idő:(mostmár tényleg itt az ősz,vége a vénasszonyok nyarának?!

Loihi írta...

Gyógyuljon meg hamar! Lencsikével egy cipőben jár; sajna neki tegnap a legmagasabb popóban 39,9 volt. :-(