2008. november 26., szerda

Anyák rémálma


Bekövetkezett, amitől egész ősszel féltem: Kriszta lebetegedett. Tegnap reggel 5-kor 38 volt a hője, utána sokkal forróbbnak éreztem és úgy álmában adtam neki lázcsillapítót. Azóta nem volt láza, de délután, miután felkelt 37,2-t mértem, viszont hál’istennek estére sem lett több. Emellett csúnyán köhög: váladékosan. A torkát már tegnapelőtt fájtatta, mondta is és az evésén is meglátszott. A tegnapi evéséről nem is beszélve ... a tejen kívül alig evett valamit, egy kis pástétomos kenyeret, pár szelet narancsot, este pedig másfél muffint, aminek nagyon örültem, mert legalább ezt jóízűen ette, hiszen a kedvenc csirkecombot sem akarta megenni és az örökös favorit tükörtojást sem... Egyelőre lázcsillapítózunk (ha kell), köptetőszirupozunk, C-vitaminozunk és Faringoseptezünk, ezenkívül mézes-narancsos (citrom híján:p) teázunk, illetve Echinacea-szirupot és Oscillococcinumot eszünk. (Igen, a többes szám is nagyjából érvényes, hiszen Boró is kap ezekből, mégha nem is mindenből.)

Az éjszaka eléggé gyatra volt. Nem volt láza, de bedugult az orra, kifújta, de nem jött semmi, nem használt semmit. Hajnali egytől olyan 3-ig csak forgolódott, hánykolódott, és amíg le nem költöztem a földre, oda mellé, addig egyikünk sem tudott pihenni. Boró is szopizott ekkor, utána viszont aludtunk vagy két-három órát.

Amióta felkelt, talán csak annyi változott, hyog gyakrabban kell az orrát törülgetni. Szívtuk is, de nem jött semmi. Amúgy ugyanaz a kis ugrálós-csicsergős madárka, aminek én nagyon örülök. Kissé pirosak a szemei, a tüsszentések-köhögések is meg-megzavarják, de azért hál’istennek jókedve van. Beszéltem a doktornővel, aki helyesnek ítélte az eddigi kezelést és ha nincs rosszabbodás, akkor nem is kell mást adnom neki. Annyit mondott, hogyha esetleg még jobban fájna a torka (rosszabbul eszik, hányingere lesz, esetleg hányik) akkor mégiscsak AB-hoz kell folyamodnunk, no, de hátha nem kerül erre sor. Most még annyi a teendőm, hogy a gyógyszertárból köhögéscsillapítót is vegyek estére-éjszakára, hogy legalább éjjel ne zavarják a köhögési rohamok.

Boróka eddig nem mutat betegségjeleket, bár ma délelőtt nagyon nem lehetett a kedvében járni. Csak sírdogált, zsémbelődött és 10 előtt már ismét szopizni akart. Fél 11 után pedig már el is aludt. Egyelőre nem utal feltétlenül betegségre a dolog (legalábbis nagyon remélem), inkább a nyomasztó időnek tulajdonítom: tegnap óta megállás nélkül esik, illetve ma reggel már havazásba váltott az eső.

Ha tudok, a nap folyamán még írnom kellene Borókáról, hiszen a kisasszony napról-napra, óráról-órára ügyesedik, többet-és-többet tud, kár lenne, ha mindezek kimaradnának.

Tegnapi hancúr az orgona tokjában:

5 megjegyzés:

kata írta...

Küldöm a gyógypuszikat és jobbulást!
Kata

Gabi írta...

Jobbulást kívánunk!:s
Szkokán fiúk

iméon írta...

Gyógyulást kívánunk Krisztának, őszintén remélem, hogy Boró nem kapja el tőle, és te sem. Puszi nektek, méghozzá a gyógyítóbb fajtából. Noémi

Loihi írta...

Jobbulást kis Drágának!
Puszi

Agi írta...

Sok Sok gyógypuszikat küldünk!Jázmin és pocaklakó