2009. november 23., hétfő

Eredményhirdetés

Nem nyereményjátékról van szó, csupán az ovizás eredményéről. Hát, az történt, hogy másnap boldogan mentünk mindannyian óvodába. Boróka volt a legizgatottabb, mást sem hajtogatott, csak hogy oji, oji, baba, onónéni és fordítva meg össze-vissza.
Még le sem vetkőztettem és már rohant volna a csoportszobába. Majd pisikált, kezet mosott, reggelizett. Vártam. Semmi baj. Az óvónő azt mondta, hogy elmehetek, ha bármi van, hívnak. 9-kor már hazaértem, fél 11-kor pedig kaptam a telefont, hogy na, most már mehetek.
Nem tudják és nem tudom, mi lehetett a baja, de csak sírt és sírt. Időnként elhallgatott néhány percre, de aztán újra rázendített. Megörült, amikor meglátott, de amikor mondtam, hogy megyünk haza még jobban ordítani kezdett: oji, oji, hangoztatta. Végül mégiscsak sikerült felöltözni és eljönni, de az úton többször is sírvafakadt és hajtogatta: oji, ononéni, baba, má (megy), azaz a baba megy az oviba, óvónénihez. e ekkor azt is hozzátette: ana oji má. Mármint, hogy anya is megy oviba. Aha, szóval mégiscsak ez a baja, engem is ott akar látni. :)

Tudtam, hogy ez így lesz, hiszen, olyan picike még, normális, hogy nem úgy mennek a dolgok, ahogy Krisztával, nem is számítottam másképp. Úgyhogy pár napig szüneteltetjük a dolgot, aztán megpróbálkozunk ismét. Valahogy muszáj lesz megszoknia. Az a fránya (hogy ne használjak "szebb" szót) január 6-a olyan hamar itt van!

9 megjegyzés:

Loihi írta...

Szerintem is tök normális, hogy vannak hullámvölgyek. A január 6-ban az a gáz (persze ez az én meglátásom), hogy nagyon közel van a karácsonyi szünethez. Egy-egy hosszabb kihagyás után az enyéim elég nehezen rázódnak vissza. De szorítunk, hogy minden zökkenőmentes legyen.
Puszi,

iméon írta...

Sziasztok!

Nem vagyok óvodapedagógus, és nem is szeretnék beleszólni, de nekünk anno azt javasolták, hogy a beszoktatást nem szerencsés megtörni. Vagyis, ha nehezebben, vagy lassabban is megy, akkor se hagyjunk ki napot. Mondjuk minket végül nem érintett a dolog, mert Eszter 3 elmúlt, mikor oviba került, de ezt tanácsolták. Nektek mit javasolt az ojónéni?
Január 6.... közeli, de szerintem addigra minden rendben lesz. Puszi: noémi

sedith írta...

Hát igen, lányok, ettől én is tartok, sőt, egy héttel hamarabb elkezdődik a vakáció, már 14-én, mert a pedagógusokat 1 hét fizetés nélküli szabadságra küldik.:-S
Most pedig mindketten taknyosak, Boró már tegnapelőttől, Kriszta mától, úgyhogy holnap már ő sem megy oviba. És ez tényleg rossz. No, de nem valószínű, sőt, több, mint valószínű, hogy nem fogok menni dolgozni, mert nem akarnak visszavenni a dolgok pillanatnyi állása szerint. Persze, lesz néhány nap, amit le kell dolgoznom, amíg elküldhet munkanélkülinek, de az hamar lejár.
Csütörtökön viszont lesz szülői értekezlet, utána pedig jön a pszichológus. Nem tudom, konkrétan miről lesz szó vele, de erre is rá akarok kérdezni.

Gabi írta...

Egy kalappal nektek!;)
Az nagyon sokat számít,ha együtt vannak a csajok az ovibna!:)

Szkokán fiúk

Kati írta...

Édes kis bátor nagylány! :-) Korai volt az öröm?
Nálatok két év csupán a szülési szabadság igaz? Azért ilyen sürgős a beszoktatás? Januárban mennie kell? :-o

Évi írta...

Nálunk is együtt fognak menni egy fél évet az oviba.De egy év múlva még...szerencsére....édes kis Boró.Élvezte a társaságot.De én sem vinném most többet.Majd egyenesben, élesben, megszakitás nélkül.nem tudja a kis drága, hogy ost mi van, miért nem megy..szerintem...

Sok puszi, Évi

zafiram írta...

Szia!
Írtam neked levelet, megkaptad?

Maresz írta...

Zafiram-nál olvastam, hogy szükséged lenne gyerekeknek való segédanyagra. Én is szivesen segitenék neked, hiszen elég közel lakunk egymástól (Nyárádszereda). De van egy vallástanár ismerősöm, református lány, akinél lehet vásárolni segédanyagokat (szines könyvek bibliai történetekkel, kézimunka ötletek, karácsonyi lecke,stb.). Ha akarod megirom a cimét és telefonszámát. Email-cimem: sallaimaria@gmail.com.

sedith írta...

Zafiram, megkaptam, nagyon köszönöm. :) Csak ma vendégeink voltak, kb. fél 11-kor mentek el, nem tudtam válaszolni. :)

Maresz, írok mailt!