2009. november 29., vasárnap

Finomvegyes

Nem tudom, mennyit fogok most írni, mindjárt ébrednek a lányok. Pedig annyi minden lenne, és annak ellenére, hogy apróságok, örülnék, ha le tudnám írni.

Az utóbbi napokban ismét ritkán kerültem ide, bár az időm jórészét mégis a gép előtt töltöttem. Mégis, ezúttal szintén a főzős blogom került előtérbe és ha majd eljön az ideje, akkor el is árulom, miért. (;););))

Ezenkívül munkahelykereső körúton is voltam, de sajnos, nincs esélyem. Mindenhol azt mondták: most nincs üres hely, hagyjon egy önéletrajzot és majd hívjuk, ha kell. A Népújságnál nem ezt mondták, ott nem kértek önéletrajzot, mert ismernek, de felvételre, legalábbis egyelőre, ott sem sok reményt adtak. De ettől függetlenül alkalmi cikkeket, írásokat szívesen megjelentetnek, úgyhogy, amikor csak tudok valamit "működni", akkor meg is teszem. Jelenleg már van egy nyers interjúm, keddig szeretném befejezni az anyagot.

Ugyancsak munkahelyügyben: miután megérdeklődtem, hogy mik a törvények és az eljárás munkába való visszalláskor, beszéltem a cégünk könyvelőjével, aki "meglepetten" vette tudomásul, hogy a cég igenis, köteles visszavenni a gyermeknevelésiről visszatérő anyukákat. És bár csak egy hónapra (20 munkanapra), amiből effektíve 2 hetet kell "letölteni" a munkahelyen, muszáj mindenképpen visszamenjek és visszafogadjanak. Utána kitehetnek munkanélkülinek. Nem baj, legalább ennyi. Úgysem szerettem volna egyáltalán oda visszamenni, kész kín lenne számomra ismét abba a munkakörbe visszaszokni és kb. este 6-ra hazaérkezni minden nap. Munkanélküliként - persze, röhejes összeget kapva - legalább itthon maradhatnék még néhány hónapig Borókával és majd ősszel, amikor már majdnem 3 éves lenne, kezdhetné az óvodát. Addig pedig hátha lenne egy pici javulás gazdasági téren és valahová mégiscsak sikerülne felvételt nyerni. Nem fényesek a kilátások, de optimista vagyok, na.

Kb. múlthét végén Boróka betaknyosodott, de nem fajultak el a dolgok. Az orra azóta is folyik, de egyelőre még mindig az echinacea-oscillococcinum-C-vitamin triónál tartunk, amit hét elején viszont kiegészített egy kevés Nurofen, reggel és este. Kedden reggel ébredés után Krisztának is pict folyt az orra és mivel köhögött is egyet-kettőt, nem vittem már oviba egész héten. De nem volt amúgy semmi baja, továbbra is megmaardt az a pár köhécselés és orrnedvesedés ébredés után. Pénteken azért már nem vittem. Erre meg pénteken este, kb. fél 8-kor,a mikor a vacsorát készítettem, kijön a konyhába és azt mondja, hogy ő olyan álmos! Átfutott az agyamon, táncsak nem beteg, de amint ránéztem, semmi furcsát nem láttam, nem is mondtam senkinek, futó gondolatomat. Ani is ott volt, és egyszercsak megpuszilta Krisztát: ekkor mondta, hoyg úgy érzi, mintha lázas lenne. Nem volt magas, 38,4-ig ment fel, de éjszaka is újra felkúszott és tegnap reggel meg este is láza volt. Az este kezdte mondogatni, hogy nagyon fáj a torka és az éjszaka sírt is emiatt. Úgy néz ki, nem ússzuk meg az antibiotikumot, pedig azt hiszem, nincs két hónapja, hogy ismét kapott!

Amíg hármasban voltunk napközben itthon, jól teltek a napok. A két lány egyre többet játszik egymással, babáznak, állatkáznak, főzőcskéznek. Hihetetlen, hogy Krisztának mekkorát lódult a fantáziája amióta oviban van, mindenféle játékot "kitalál", bár gondolom, ilyesmiket játszanak az oviban is, és csak egyszerűen hazahozza. Ezzel párhuzamosan pedig Boróka is szívja magába a dolgokat, mint egy szivacs, mindenben utánozza nővérkéjét vagy ha egyedül van, olyankor is le tudja egy-egy ideig foglalni magát valamivel. Sok mindent nem csinál, amit Kriszta ennyi idősen megtett, viszont sok olyasmit tesz, amit Kriszta eddig sohasem csinált. A babázás pl. Krisztát igazából hidegen hagyta, volt babája, de nem foglalta le nagyon a dolog, Boróka viszont tolja a babakocsit, ringatja a babákat, bármilyen ruhadarabot, törülközőt, konyhai kendőt ha elkap, fogja és bebugyolálja vele valamelyik babát. Sétáltatja, hurcolgatja, int, hogy ssssssst, azaz alszik, puszilgatja, teszi-veszi, eteti.

Az esti tornák (nem DVD szerint, hanem a Csiribiriről hozott néhány gyakorlattal) elmaradhatatlanok, egyszerűen nem tudom ágyba dugni őket anélkül. nem is akarom és nem is bánom, hoyg így van. Kész komédia, ahogyan Boró is minden feladatot elvégez, annyira aranyos, hogy mindig mindent tud, mi következik, stb. Nagyon élvezzük mindhárman. Egyszer meg kell kérnem Istvánt, hogy felvegyen egy ilyen esti tornát. :)

Játszás vendég gyerekekkel:
Bemelegítés:


Esküvő: Kriszta A MENYASSZONY, Bálint A FÉRFI!:



Piroska a kosarával, a kétlábú farkas:D és Nagymama:

2 megjegyzés:

ilgya írta...

Azt a videót nagyon megnézném....
sok sikert a további munka kereséshez!

Évi írta...

Hú micsoda szertartás, nagyon komoly:-)).jajj edit a Boró féle babázás, na majd nálunk...ugyanez van:-))).
nagyon drukkolok, hogy úgy sikerüljenek a terveid ahogy szeretnéd.ha szeptemberben akkor akkor, ha elöbb beesik valami hátha valmi nagyon jó.Én már elöre félek a jövö novembertöl.Addig kihúzom itthon.De mit fogok találni???

jaj..Szép napot nektek, Csajócák