2010. július 19., hétfő

SIKERÜÜÜÜÜLT!

Nem adhattam más címet, nem borzolhatom annyira a kedélyeket, hogy valami kanyargós dumával álljak elő. Mert megérdemlitek, hogy elújságoljam a jó hírt! (Pedig eleinte tényleg valami cseles szöveget szerettem volna!)

Akár itt is abba lehet hagyni az olvasást, hiszen leírtam: sikerült. Ami azt jelenti, hogy lesz állásom. De ha kíváncsiak vagytok még néhány apró részletre, nyugodtan továbbolvashattok.:)

Féltem szerdán. Sok mindentől, de főleg attól, hogy egész délelőtt, egyszer nem sok, de még annyiszor sem csuklottam.:P (Ellenben voltam vécén négyszer is vizsga előtt és tanári kísérettel (csak az ajtóig, na) egyszer vizsga közben is.) Gondoltam, cserben hagytatok, és bár szívesen kiegyeztem volna a múltkori címben említett számban (jegyben), nem mertem remélni, hogy lesz akkora szerencsém. A 11 év mégiscsak: 11 év. És ez kiesés, akárhogyis nézzük. De azért reménykedtem. Fennhangon viszont ezt nem mondtam senkinek. Hiszen tudjátok: kapok egy szörnyen kicsi jegyet és aztán ég a képem, hogy nekem milyen reményeim voltak!

Na jó, most már nem csigázlak tovább titeket sem, akik vettétek a fáradságot és eddig eljutottatok, csak azt nem tudom hogyan, milyen szavakkal írjam, hogy túl szerény se legyek, de nagyképű sem. Mert az a helyzet, hogy ELSŐ lettem. Így, csupa nagybetűvel, mert nemhogy a magyarok közt első, de még a legjobb román is 0,20 ponttal kevesebbet kapott, mint én! Az tény, hogy még most is hitetlenkedve gondolok rá, attól félek, hoyg felébredek, vagy hogy holnap jön egy átirat miszerint az én jegyemet elírták. Mert nem csalás, nem ámítás, a listában (29. old./48, lap alján, lentről a második) ez áll: Suto Edith - 9,9!!!! (A maximum 10-esből)

Amikor megláttam, tényleg nem hittem, de a következő pillanatban már szaladtam le a lépcsőkön hitetlenkedve-boldogan-sírva és Istvánt hívtam. Aztán szaladt Ani: Edith, de te vagy az első is! Még láttam egy 9,7-est, de az a románoknál van!
Kicsit sok(k) volt így egyszerre minden, muszáj volt visszamennem megnézni, hogy nem kápráztak a szemeink?! És nem. Utána átmentünk a másik listasorhoz és megnéztük hol, melyik óvodákban vannak címzetes óvónői állások. Mert a jegyem azt jelenti: az a hely, amelyiket választom, véglegesen az enyém lesz. Már kinéztem az óvodát, már várom 22-ét. Remélem, tényleg semmi bonyodalom nem lesz körülötte.

És így, valahogy már kezdem azt érezni: mégsem olyan kilátástalan a jövő. Azért előre nem szeretnék inni a medve bőrére, igazából csak aug. 5-én fogok fellélegezni, ha már a kezemben lesz a kinevezésem!

Azért mégis van valami, ami elszomorít: Ani 6,20-at kapott, ami azt jelenti, hogy akkor sem kaphatna címzetes állást, ha lenne elég hely a megyében. De sajnos, csak avgy 6 van összesen. Tett óvást az újrajavításért, veszítenivalója úgysincs, hátha lesz szerencséje. De a drágám olyan aranyos volt, úgy örvendett értem, mintha ő maga lett volna az első. Én is örvendek érte, mert állást úgyis kap, csak annyi szépséghibája van a dolognak, hogy jövőben újra kell vizsgáznia.

22 megjegyzés:

VH írta...

Már annyit lestem ide,hogy lássam vanüe valami hír.Őszintén Gartulálok a dupla örömhöz! Nagyon jól teljesítettél és plusz szerencse is ki kell ahhoz,hogy ne legyen kilátástalan a jövő:)

Majd jövőbe én is szeretnék vizsgázni ha lesz olyan munka amit szeretnék Isten megsegít!

További szép napot Nektek.

Névtelen írta...

Ismeretlenül is sok szeretettel gratulálok ehhez a szép eredményhez és az álláshoz!

Agi írta...

Ugyes vagy!!!Gratulalok!!!

Natimi írta...

Hipp-hipp hurrá:)))
Szívből gratulálok drága Edit!!!Nagyon de nagyon ügyes voltál:)Nem semmi,hogy első lettél!Le a kalappal előtted!
István biztosan nagyon büszke volt a telefon másik végén:)!!

És akkor melyik óvodát választottad??Lehet tudni?Közel van hozzátok gondolom...:)

Most már gondolom teljesen nyugodt vagy!Kifújhatod magad drága óvónéni:))

Puszillak,
Timi

sedith írta...

Köszönöm Nektek, lányok!:)

Timi, igen, kinéztem az óvodát, de azért nem írom le, amíg meg nem kapom. Amúgy nincs nagyon közel, mert be kellene járni hozzá Vásárhelyre, de azért jó helyen van. Sajnos, Szentgyörgyön csak egy egyéves (azaz nem végleges) hely van, pedig jó lett volna, ha "itthon" dolgozhattam volna!

Ági írta...

Egyáltalán nem vagyok meglepve. Egy kicsit ismerlek és tudom mennyire maximalista, lelkiismeretes nő vagy.
Szóval nem is tudtam volna más eredményt elképzelni, tudtam, hogy sikerülni fog.

Gratulálok!!

Ágnes

Szitya írta...

GRATULÁLOK, Edith!!!!
Nagyon ügyes és okos vagy, és teljességgel megédemled, hogy oda menjél, ahová te szeretnél!!!
Le a kalappal az elsőséged előtt!
Puszi,

Szilvi

KömiMeli írta...

Edith!
Tudtamtudtamtudaaaaaam!!! :D :D :D Nagy szeretettel GRATULÁLOK, 0gy csupacsupa nagybetűvel!!! :D :D :D Az elsőségért pedig külön elismerés jár Neked! Ez igen! :D :D :D Majd meséljed aztán a fejleményeket!!! ;) :D Jaj, úgy örülök, tisztára feldobtad a napomat :D
Ja, és várom a jelentkezést, amit említettél ;) :)
Puszik
Meli

zafiram írta...

Ügyes vagy! Gratulálok! NAgy szükség van lelkes, tettvággyal teli óvónőkre!

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Mi is gratullaunk neked anya nagyon ugyes vagy.puszika

Andici írta...

Jaaaj, de jóóóó!!! Ügyes vagy, gratulálok! Nagyon-nagyon örvendek a hírnek! :))))

Mónika írta...

Szia Edith!

Tiszta szívemből gratulálok neked!

:)

Megérdemelted a sikeres vizsgát és az új munkahelyet!
Az igazi nyertesei,mindkét oldalról a gyerekek, akikért ezt az egészet elkezdted!

puszillak,
Móni

Loihi írta...

Veled örülök Edith! :-))) Aninak meg jövőre tuti szintén sikerül.
Puszi

Vildi írta...

Gratulalok,igy ismeretlenul is,nagyon ugyes vagy!Nem semmi,igy 11 ev kihagyas utan...

kata írta...

Nagyon örülök veled!
Fantasztikus, hogy első lettél!

:)

sedith írta...

Köszi, köszi, köszi mindenkinek!:) Az ismeretleknek még pluszban is, hogy éppen most bújtak ki a névtelenségből, emiatt. :)
Puszi mindenkinek!:)

Virág írta...

JÁÁÁJÁÁÁÁJUPIJÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!!!!!

Timi írta...

:)

Gratulálok!!
puszi

Renáta baba írta...

Gratulálok!!! Örülök az örömödnek!!!

ilgya írta...

Jaj Edit!! el se hiszed mennyire örülök!!!Szívből gratulálok azért ez két kicsi mellett nem kis teljesítmény ráadásul itt vannak a blog gyerekeid is!!!
SZUPER CSAJSZI VAGY!!! Csupa nagybötűvel!!!!
Majd azért kiváncsi vagyok melyik az a hely amelykiet választottad....

sedith írta...

Köszönöm a többieknek is!:)
Ilgya, no meg ott van az Erdélyi konyha és a Kifőztük. De még bírom...:D

Vivien írta...

Kedves Edith!

Most olvastam az örömhírt, amit már vártam. :) Szívből gratulálok, megérdemled mind a kitűnő eredményt, mind a remek munkát!

Sok örömöt kívánok hozzá!

Szeretettel:
Vivien