2010. február 10., szerda

Újra ovi

Tegnaptól újra óvodások a csajok. Kriszta nagyon várta, már szombaton elkezdte kérdezgetni, hogy már hétfő van? Mikor lesz hétfő? És végül hétfőn még nem mentek. Szinte sírt.:) Tegnap már nem volt mit tenni, muszáj volt vinnem őket, pedig Borónak még mindig nedvesedett az orra töve, de igaz, hogy semmi más baja nincs, úgyhogy nem fog azzal megfertőzni senkit.
Boróka eleinte hallani sem akart az oviról, ő inkább: mama, tata menni (ezt mondogatta még itthon), de amint meglátta a szánkót (mert azzal vittem őket), már megjött a kedve. Átöltözés után pedig úgy rohant befele a csoportszobába, hogy utána kellett kiáltanom pusziért. :)
Alig hittem el: két hét kimaradás után úgy ment be, mintha azelőtt egy órával jöttünk volna el. És persze, örültem is ennek. Ma már volt egy kis nyafoghatnékja, de a színes lufikkal (szülinapja volt ma valakinek) hamar elterelte az óvónő a figyelmét.

Amit még muszáj megemlítenem az az, hogy elkészült az óvoda manzárdja, most már az új csoportszobában vannak a gyerekek. Igaz, hogy ismét ömlesztve, a legkisebbtől a legnagyobbig, de most már csak addig, amíg a két alsó szinten is befejezik a munkálatokat, utána majd különválnak a csoportok. Végre, megtörtént az, amit annyira és olyan régóta várunk: kibővítették az óvodát és 21. századi körülményeket biztosítottak. A munkálatok most is zajlanak, illetve egy következő lépésben egy újabb épületszárny is épül, lehetőleg még az idén.

4 megjegyzés:

Sz. Zita írta...

Jaj de édes, és milyen könnyen veszi az ovit. Büszke lehetsz rá :D
Az jó, hogy kibővítik az ovit, de akkor Boróka Krisztával marad? Vagy külön csoportba kerül? Puszi

Bogár és Gerti írta...

:)
Nálunk alapból vegyes csoportok vannak :) Nekem bejön :) de örülülünk az "új" ovitoknak :)
Puszi

sedith írta...

Gerti, itt is valamennyire vegyesek maradnak a soportok, mert pl. a kis- és középcsoport együtt marad, de azért mégiscsak nagy a különbség egy 3 éves (hogy ne Borókát vegyem alapul a 2 évével) és egy 7 éves között. Tudod, ők már olyasmikat is tudnak, amikre a mi kicsinyeink még ráérnek megtanulni. Való igaz: segítség is a nagyok jelenléte, de nem akkora, hogy ne lehessen nélkülözni. És nem beszélve a fejlettségi szintjükről: nem lehet egyik csoporttal sem a másik szintjén foglalkozni!

Zita, az idén még együtt maradnak és szerintem még jövőbe is, hacsak nem készül el a még újabb épület és akkor minden csoport a maga termébe kerül. De addigra már Borókám is veterán lesz. :D

iméon írta...

Örülök, hogy ismét oviba mehettek a lányok, és úgy olvasom, ez nekik sem volt ellenükre. :)
Szuper, hogy felújítják az ovit! Biztosan nagyon szép és korszerű lesz.
Az Eszter ovijában csak vegyes csoportok vannak, legkisebbektől az iskoláskorúakig. Eszter szereti.
Puszi: Noémi