2010. április 6., kedd

Konfirmálások, szülinapok és az előttük-közöttük-utánuk lévő napok 3.

3. Népi Gyermekjátékok Fesztiválja és Szavalóverseny

Itt voltam Krisztával múlt szerdán. Persze, zárt körű volt, szülők nem mehettek, no, de az újságírókat nem tiltották ki!;):) Így aztán a Népújságnak is dokumentáltam egy rövidke tudósítás erejéig és magunk meg az óvoda számára is készítettem néhány képet.

Kriszta egy csapatba tartozott, a Szentgyörgyi lányok csapatába, akik, a versenyen a történetbe-cselekménybe ágyazva a Hóvirág-csapat nevet kapták. Gyönyörű népviseletbe öltöztek a kis angyalkák, és köszönet az óvónőnek, Tavaszi Ibolyának, aki olyan szép pártákat készített mindegyik csajóca fejére, egyedivé, különlegessé és gyönyörűekké varázsolva őket. És persze, Tóth Kis Tímea óvónőnek is, aki szintén részt vett a lányok betanításában. Énekeltek és játszottak, önfeledten, nem érzékelve egyáltalán a dolog verseny voltát, amiért ezer köszönet a leleményes és aranyos "műsorvezető" óvónéniknek, Fekete Ildikónak és Lukács Szép Irénnek, majd ettek és ittak, oklevelet vettek át és végül boldogan hazamentek (az oviba).
Minden csapat nagyon ügyes volt, tényleg nehéz dolga lehetett a zsürinek. Nem ők lettek a nyertesek, de ez nem is lényeges. Nekem úgyis ők voltak a legszebbek és legügyesebbek.:)







3 megjegyzés:

Ewe írta...

Útolag én is Boldog Ünnepet kívánok. Látom az volt, nem unatkoztatok:)))

A csajszik tényleg nagyon édsek a népviseletben!!!!:))))

Millió puszi,
Evi

andi írta...

sziasztok
gyönyörűek voltak az óvodások..nagyon aranyos ötlet volt ez a "verseny"..és külön jó, hogy te is ott lehettél..milyen jó,hogy újságíró vagy:) nagyon szép és jó dolog,hogy nálatok még ennyire őrzik a népviseletet, a hagyományokat..ezt már a konfirmálásos bejegyzésednél is akartam írni...

Kati írta...

Gyönyörű szépek voltak a kis népviseletbe öltözött tündérkék!!! :-)