2009. december 6., vasárnap

Adventi naptár

Gondban voltam az adventi naptárral. Nem tudtam, mit készítsek, nem tudtam, megéri-e egy csomó munkát, időt, energiát belefektetni, értékelik-e majd a csajok? Reménykedtem, hogy Krisztának fog tetszeni, ha megízleli a dolgot, de Boróról nem voltam meggyőződve. Joggal. Krisza jóval nagyobb volt tavaly ilyenkor, mint ő most és mégsem értette, hogy mi az, egyszóval: nem is érdekelte.

Gyűjtöttem az ötleteket, elképzeltem, miket fogok beletenni, de akármerre böngésztem és kutakodtam, csak nem tudtam szabadulni a legelső saját ötletemtől,a gyufásdobozból készített karácsonyfától. De... amikor arra gondoltam, hoyg 48 dobozkát bevonjak színes papírral vagy anyaggal, kis húzókát varrjak rá és még össze is állítsam, valahogy mégsem volt kedvem hozzá.

Aztán megláttam Ágnes tavalyi naptárát a kicsiknek:) és tudtam, hogy ez lesz a befutó nálunk is idén: sőt, spóroltam, mert csak egyet készítettem, mindkettőnek ugyanabba a zokniba beletéve az apróságát. És természetesen, így szigorúan egyformát kapnak.
"Báránykával", azaz dunakaviccsal indítottunk. Boró azóta is a "bádát" várja minden zokniból. Azóta volt még ceruza, pink karkötő, kagyló és ma reggel csoki. A kagyló volt a legnagyobb csalódás eddig. Pedig még azért sem fogok több édességet tenni, mint amennyit eredetileg elterveztem! 4-5 naponta került bele valami édességféle, nem fogok pluszba tenni. A mai nap amúgyis kész katasztrófa volt ilyen szempontból, tekintve, hogy ők milyen "gyakran" kapnak édességet!
Kriszta most már ezzel ébred reggelente: vajon ma mi van a zokniban? És tényleg kíváncsi és izgul, hogy milyen meglepetés várja, Boró pedig utánozza őt. Ha csak ő lenne, semmi értelme nem lett volna a dolognak, de így, Kriszta "felbujtja" őt is és ő is követeli a részét.
Szeretem ezt az időszakot. Jól érezzük magunkat, érzem a karácsony szelét, lassan, apránként haladva készülök is az ünnepre, szóval, már nagyon várom, várjuk.





UI. Mindketten jól vannak már, helyrejöttek, tulajdonképpen gyógyszer nélkül. Egyedül a Nurofent kapták; emellett pedig Echinacea szirupot adtam nekik, Oscillococcinumot és Stodalt. És persze, C-vitamint, bár ebből csak néhány szemet. Helyette inkább "kilószámra" fogy a mandarin. Mégiscsak van értelme az immunerősítésnek, úgy látszik, mert hamar átfutott rajtuk, bármi is volt ez a betegség.

1 megjegyzés:

iméon írta...

Aranyos lett az adventi naptárotok. Örülök, hogy jobban vannak a lányok. Noémi