2011. június 10., péntek

Évzárók

Lejárt mindkét lányom évzárója. Az ovinak még nincs vége, a vakációt csak jövő pénteken adják, de természetesen, ilyenkor az eddiginél is lezserebb a programjuk.

Krisztáék kedden szerepeltek: aranyos kis pünkösdi népi játékot mutattak be, az iskolába indulók pedig egy rövidke verses-énekes műsorral búcsúztak. Természetesen, angol előadás nélkül nem érhetett volna véget ez a tanév sem, így az angol foglalkozásokon felszedett "tudományukat" is bemutatták. (Különben Krisztának jelenleg mániája a számolás: magyarul ezerig próbálkozik, állandóan kérdezgeti, hogy most mi következik, és angolul, ha kisegítem a tízes többszöröseinél, gond nélkül elszámol százig.)
Nem volt hosszú a műsor, mindenestől 35 perc ha volt talán, de pörgős volt, élvezték a gyerekek és nézők egyaránt. A legvégén, az angol, country ritmusú dallal és tánccal sikerült teljesen feldobni a hangulatot, de olyannyira, hogy majdnem eldobtam az agyam Kriszta viselkedése láttán: az én csendes, megfontolt, okos lányomnak akkora szerepelhetnékje volt, hogy nem bírt magával.:D Szerencsére az óvónők megnyugtattak, hogy hétköznapokon nem ilyen. Nem is ül órákat egy sarokban, de baj sincs vele.:)
Különben is Kriszta volt a főszereplő: ő volt a pünkösdi királynő, rózsakoszorúval a fején, és a szokásos vers és a közös énekeken kívül, neki egy önállóan elénekelt dal is jutott. (Nem anyától lettem/ Rózsafán termettem./ Piros pünkösd napján/ Hajnalban születtem.)
Köszönjük Iluska és Nóra óvó néni a szép műsort, és köszönjük, hogy ebben az évben türelemmel tanítgattátok, nevelgettétek csemetéinket! Reméljük, jövőben is együtt, ugyanitt!:)
Fotókat majd akkor mutatok, ha kapok valamelyik ovistárs szülejétől, ugyanis mi hiába vittük a gépünket, ha a kártyája a laptopomban maradt!

Borókáék évzárója tegnap volt. Ide már vittünk masinát kártyájával együtt, és fotóztunk is.:)
Csak nem nagyon volt kit fotózni. Legalábbis a mi lányunkat nehezen.
A kis tipegő manók (ugye, 2 és fél évesek is vannak) azért olyan édesek voltak fehér blúzocskájukban és farmer alsójukban (szoknya vagy nadrág, nem szerint), hogy már maga ez a látvány is megérte volt az ottlétet. Legalább öten sírtak össze-vissza, legalább hárman ki sem mentek a többiek közé, hanem anyuka biztonságos öléből nézték végig az előadást, és a részvevők közül is sokan mentek a saját fejük után. De olyan édesek voltak! Boró eleinte nyugodtan ült a kijelölt kisszékén, de ahogy meglátta Krisztát, majd engem, nem volt maradása. Kiültem vele a többiek közé, hogy mégis részt vegyen, no, így ment egy darabig, majd az óvónéni kezét fogva is volt egy időszakot, de aztán mégis visszajött hozzám.
Önállóan csak vagy 2-3 nagyobbacska és bátrabb gyerek mondott verset, különben az előadás egy mondóka-gyerekdal-népi gyermekjáték-csokor volt, amiért igazán hálásak vagyunk az óvó néniknek, mert a kicsikkel amúgyis nehéz foglalkozni, és ilyenkor annyira megijednek/megmakacsolják magukat, hogy végül sokan nem mondják el, ami különben nagyon jól megtanulnak. Így a többség bekapcsolódott, verselt, énekelt, és az óvónőknek is nagyobb lehetett a sikerélménye. (Pl. karácsonyhoz viszonyítva.) Mindenesetre, szakmabeliként, aki tudja, hogyan, milyen erőfeszítések árán zajlik a betanulás még nagyobbakkal is, igazán értékeltem és erőn felülinek tituláltam a törekvésüket. Ibolya és Piroska óvó néni, nektek is köszönjük szépen, és szintén reméljük, hogy egy csoda folytán, jövőben is együtt nevelhetjük gyerekeinket!:)
A jövő szombatot pedig nagyon várjuk, ugyanis piknikezni fog a csoport.:) De erről majd akkor...







4 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Nagyon edesek a lanyok,mar megvolt az evzarotok,nekunk kedden lesz es penteken jonn a vakacio,ahogy nektek is, addig valahogy ki kell bizrni,igaz Szabina csut,es penteken nem volt vagyis ma sem mert megint beteg.De mar jobban van hetfon es kedden meg megy oviba hogy ne maradjon le az evzarorol,aztan megyunk nyaralni penteken Szovatara.puszika

Kati írta...

Édesek! :-) Szép lehetett! Nálunk nincs évzáró műsor. :-(

Virág írta...

Nagyon szépek és nagyon nagyot nőttek. :)
Mi az anyák naki ünnepségen jártunk hasonlóan: a versecse második versszakánál: batery empty... neszenekedanya. :) Hiába bújtam a bőgés elől a kamera mögé :) :) :)

Zita írta...

Milyen aranyosak lehettek az évzárón, nálunk még az oviban is vannak anyuka ölébe kívánkozó, pityergő gyerekek. Micsoda gyönyörű fürtjei vannak Borónak!
Zita