2015. június 29., hétfő

A vakáció kezdete

Intenzív kezdet, de nagyon.

A lányok azonnal 1 hét idecsi kiruccanást kaptak (ergo, mi is 1 hét kettesben levést itthon. :) ), s kaptak volna többet is, ha ma reggel föl nem hívnának, hogy Borónak kullancs van a nyakába fúródva, s mikor magyaráztam, mit tegyenek, akkor drága szüleim egymásnak adogatták a telefont, és ijedtségükben jobbnak látták nem tenni semmit. Fölmentünk, kivettük, s jöttek a lányok haza velünk.

De sebaj, mert holnap Krisztának fodrász, majd holnaputánnal együtt meggyszedés és -eltevés Illyében, szerdán és csütörtökön intenzív szépítészeti-körmészeti beavatkozások nálam, itthoni takarítással, ház rendbenhagyásával, pakolászással egybekötve, hogy pénteken reggel hármasban a csajokkal fölkerekedjünk, és megrohamozzuk Karcsi nagyági nyaralóját, ahol az Erdélyi konyhás lányokkal tartjuk hagyományos nyári találkozónkat.

A vasárnapi hazaérkezés remélhetőleg időben történik ahhoz, hogy kvázi nyugodtan (?! - szép álmokat! ) összepakolhassak a másnapi másik induláshoz, ahová ezúttal - természetesen - mind a négyen megyünk, és .....

... és itt megáll a tudomány. Ennyi. Ennél tovább nem tudok, és nem is akarok gondolni. Bőven elég ez is. Jól indul ez a nyár, eseménydús, élménydús, amiért nagyon hálásak vagyunk. Reméljük, így is marad! :)

Két héttel ezelőtti fürdés Idecsen, a Marosban, amikor még igazi kánikula volt. Ritka, hogy június közepén már a folyóban fürödtünk volna, talán egyszer fordult elő, még '91-ben, hogy ilyen meleg volt a nyárkezdet.

Egyelőre csak négyen... az ötödik fényképez... :) 

Itt már öten (a hatodik fényképez :D ), és ... kezdődhet a móka... :)

Boró már úszik, hála az egész éves tanfolyamnak. És fejest ugrik, és lemerül, és igazi kis Vízimüttymütty...

Krisztát még muszáj tanítani. (Őt nem tudtam beiratni a tanfolyamra :() A víz alatt boldogul, de ahogy a felszínre kerül a feje, rögtön elkukkan... :D 

Családi vízi portré - Nem éppen az Égei tenger....

És egy ráadás horgászós. Amúgy Édesapám a horgász, István nem tudom, mit csinált a bottal.


Nincsenek megjegyzések: