2011. február 12., szombat

Nem tudtam elaltatni őket. Legalább másfél órán át szeretgettem, puszilgattam, simogattam, takargattam őket, és persze, közben rájuk szóltam, megszidtam, megfenyegettem őket, időnként István ment be hozzájuk, végül még a vessző is előkerült, de mindhiába minden. Sőt, Borót egyszer átvittem a másik szobába is, de akkor még rosszabb volt, kétfelé kellett szaladgálni.

A gyomrom tiszta egy gombóc volt már az idegességtől, a könnyeim csak épphogy ki nem törtek (végül nem is  bírtam ki sírás nélkül), a testem egy merő görcs. Végül kiszedtem őket az ágyból és azt mondtam, csináljanak, amit akarnak, állhatnak a fejük tetejére is. Akkor mindketten ordítani kezdtek: de én aludni akaroooook.:-DDDDDDDDDD

Éreztem, hogy muszáj "szellőznöm" egy kicsit, fogtam a szemetet és elvittem. Amikor beléptem, éppen azt kérdezték Istvántól, mikor jövök vissza "a világból"?:D:D:D És még némi viháncolás után végül elaludtak.

Iszonyatosan éreztem magam egész délután, István vigasztalt. Az az igazság, hogy abszolút kudarcként éltem meg, mert ilyet főleg csak velem csinálnak. A mamákkal pl. soha nem csúfságolnak így, IStvánnal sem igazán. De akkor velem miért? Mit csinálok rosszul? A fejemre nőttek? Vagy mi?

Egy-egy ilyen alkalommal, amikor az őrületbe kergetnek, mindig eszembe jut: hol volt az én eszem, amikor arra gondoltam valaha, hogy egy harmadik is kellene?!

10 megjegyzés:

KömiMeli írta...

Drága Edith!
Most szeretnélek megölelni :) Ma az enyémek se aludtak, és én is legszívesebben kiszaladtam volna a világból. Nem tudom, hogy miért csinálnak ilyeneket, én ma a szélre fogtam. De nem mi vagyunk az okai, az biztos.
Puszillak

Tittina írta...

Edith draga!
Eloszor nem is gondoltam, hogy a delutani alvasrol van szo...
Lehet, hogy Nalatok nem lesz megoldas amit most leirok, de azert leirom :)
Napsi mar egy ideje nem alszik delutan. Tudom, hogy teljesen mas a helyzet, de en mar nem birtam. Volt, hogy 7kor kelt, elsetaltunk a varosba (40 perc oda es 40 vissza) megalltunk a jatszoteren, es megsem aludt du-n. Vagy ha igen, akkor csak 3 korul. Ilyenkor pedig az tortent, hogy este 11kor meg kukorekolt, es kinjaban megivott 3! uveg kakaot...
Ugyhogy most a van, hogy 9kor furdes, aztan siman elalszik. Reggel fel9 korul kel... Nalunk most igy telnek a napok :)
Kitartas es sok-sok puszi

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Jaj Edith en tudom hogy mit erzel es milyen,nalunk is sokszor van igy, en is mindig elsirom magam mert tok rosz erzes.puszika

Kristóf és Maja írta...

POntosan megfogalmaztad amit én is érzek néha!!! Az őrületbe tudnak kergetni, bár nálunk inkább Kristóf.. úgy tud vigyorogni ha szidom hogy viszket a tenyerem rendesen és hullik a hajam.. És akkor én is erre gondolok. Mit csináltam rosszul?? Hogy kellett volna máshogy?? Miért viselkedik az én aranyos, okos, ügyes fiam így.. Velem??? Nem könnyű... De nem hinném hogy mi lennék minden esetben a hibásak. CSak talán érzékenyebbek vagyunk a reakcióikra és ők ezt pontosan tudják és játszanak az idegeinken. :)
ui: Köszönöm a sulival kapcsolatos hozzászólásodat. Jól esett hogy mások is hasonlóan látják a helyzetet.. És képzeld, van olyan anyuka aki úgy látja jónak,hogy iskola padba ületeti alányát, aki szeptemberben lesz 6 éves.. :o Az iskolaérettek meg mind maradnak az oviban..

Puszi
Szilvi

gondaanyu írta...

Szia. Ha megmutattad olvasgattam.
Az enyémek kb. 2 éves korukig aludtak délután. Volt,hogy az apjuk fektette öket, a két nagy között 21 hónap van, apuka elaludt, a lányok meg jót játszottak. Viszont ha délután aludtak, akkor este 10ig nem voltak álmosak. Ezért nem erőltettem a délutáni alvást.
Szerintem kezeld lazábban, ha este korábban elalszanak akkor nyugodt estéitek lesznek.
Pálcával meg nem lehet gyereket nevelni. Dícsérettel annál inkább.

Ez a bárányhimlő meg szörnyű, nálunk a kicsik tavaly voltak benne, nekik is volt mindenhol.

gondaanyu írta...

Ezt lefelejtettem: a harmadik gyereket lehet legjobban élvezni !

VH írta...

Drága Edit

Teljesen átéreztem ,hogy mit érezhettél amikor nem akartak szót fogadni a lányok:) Az igazság az,hogy általában este sokáig szeretnének fenn maradni a gyerkőcök. Mert olyankor játszani,hancúrozni,szeretgetős összebújósat szeretnének játszani és jó nagyokat beszélgetni.Azután már rögtön el is fognak aludni.
Ha látom,hogy Bogi nem akar lefeküdni megpróbálok higgadt maradni,melléje fekszem és már próbál elaludni.Még ha későre is,de legalább nincs lelkiismeret furdalásom. Még akkor is ha fárasztó a könyörgés, mert én sokszor könyörgök,simogatom s máris szót fogad.. rájöttem erre van szüksége Boginak. Kiabálással,szidással semmit nem érek.A vesszőt előveszem,de csak azért,hogy lássa,de sose nyúlok vele hozzá.

Ami a harmadik gyereket illeti,mindenki maga dönti el,hogy hányat szeretne.Én például hármat!És bármilyen nehéz helyzetbe kerülök sokszor gondolkozom azon,hogy vajon jó lesz-e még egy harmadik? A szívem ezt mondja,az eszem mást mond.De mindenképpen vállalnék még egyet ha az orvosom is beleegyezik:) Rájöttem arra is,hogy az élet arról kell szóljon,hogy minél izgalmasabb,kalandosabb legyen,hát minél t9bb a gyerek annál jobb,még akkor is ha szenvedni kell.

Bocsi,hogy ilyen hosszú voltam:)
Mit

VH írta...

Ha délután nem akar aludni, akkor nem erőltetem. Legyen akár délután vagy este ,csak nehezen tudom lefektetni.Ilyenkor mindig valamiről beszélgetünk, s utána boldogan alszik:)

sedith írta...

Köszönöm mindenkinek a hozzászólását.

A helyzet annyiban egyedi, hogy nálunk még egyszerűen NEM MARADHAT KI a délutáni alvás. Legalábbis Borókának nem. Néha kibír ő is egy-egy napot, de olyankor egész délután nem lehet bírni vele, sőt még másnap sem. Kriszta már sokszor nem aludt délben, de neki is szüksége van a pihenésre. Annál is inkább, hogy amikor oviba mennek, reggel fél 7-kor kelnek. És ott úgyis alszanak. Szóval, nem akarom, hogy itthon kimaradjon, ott meg kelljen aludniuk.
Az itthoni délutáni alvással akkor van baj, ha picivel később kelnek, s ezért nem tudom idejében lefektetni őket. De tegnap már szó nélkül aludtak. :)

Hajni, az esti elalvásnál nem berzenkednek. Persze, van játék és móka, összebújás, puszilkodás, simogatás meg minden, iylenkor nincs baj. Az eset a délutáni alváskor történt. Azért Bogi mégiscsak nagyobb, mint Boró majdnem egy évvel!:)

VH írta...

Jaj,persze Borókának szüksége van a délután aludjon,de Kriszta már nagyobbacska.Bogi nem mindig alszik délután,mert korábban nem mindig akar lefeküdni.Későn nem fektettem le,mert akkor este nem tud elaludni. Nálunk is mindig a délutánokkal van a gond.....