2010. december 19., vasárnap

Néhány elmaradás 1. - Mikulásjárás, gazdagon

Gyönyörű időnk van. Hideg, de tele hóval!:) Szinte folyamatosan hull, ha meg is áll, csupán egy-két órára. És (nemcsak) ettől olyan jó és karácsonyi a hangulatom! Még javában takarítunk, hiába, zsúfolt volt a decemberem, egyszerűen képtelen voltam bármit is mozdítani a lakásban. Főzni is alig főztem. Én, a gasztroblogger.:P Szinte csak aludni jártam haza. Így aztán nem csoda, hogy a blogra írni is csak úgy, hirtelen ötlettől vezérelve írtam, amikor hagytam minden mást. De hogy ne vesszenek el a szép emlékek, fotó"riportok" következnek.



A községi Mikulás után Édesanyámék Mikulása jött leghamarabb. Az ajándékok az autóban várták őket, amikor beültünk, hogy a keresztelőből hazainduljunk. Itthon pedig Anyuék csomagjai várták őket, csizmákba szépen belepakolva. Ezeket fotók nem örökítették meg, de volt öröm, hiszen a zacskók tele voltak édességgel, gyümölccsel. Nálunk hagyomány (és most már részemről kitétel), hogy a Mikulás nem hoz mást, azaz játék nincs ilyenkor. De hogy mégse vegyünk mi is nekik még egy adag édességet, másnap tőlünk meséskönyvet, kifestőst és színes ceruzát kaptak. És egy-egy hajpántot.
6-án, azaz hétfőn járt az oviban is a Mikulás, onnan is jókora zacskókkal jöttek haza. Krisztáék kifestőt is kaptak. Az van a kezében az egyik képen.
Aniék Mikulása 6-án este járt, szintén sok finomságot hozva nekik.:)
Képek ömlesztve, bár kronológiai sorrendben!















1 megjegyzés:

KBernadett írta...

Biztosan sok finomságot aptatok :-D

puszi

Durda Bettike és anyukája