2010. december 11., szombat

Havazott

Tegnap este Krisztával kettesben mentünk a könyvbemutatóra, ahol a kisasszony ismét szavalt. Nagyon hideg szél fújt, mondom neki: ebből még hó is lehet reggelre, bár - hogy ne legyenek túl nagy illúziói - egyáltalán nem biztos. Rá majdnem két órára, amikor kiléptünk a plébániáról, rögtön felfigyeltem a furcsa neszre: ez nem eső, ez szilárdabb "eső". És igen, dara hullt. De mire hazaérkeztünk, már javában hullt a hó, és egész este hóvihar dúlt. Rendszeresen rájártunk az ablakra, hogy meggyőződjünk róla: még nem hagyta abba. Későeste már vékony lepel borította a szárazabb részeket, és ez a filigrán kis csipke ma is ottmaradt. Sőt, remélem, marad is, mert pillanatnyilag a "nagypocsolya" (az ablakunk alatt az út kanyarulatában mindig hatalmas pocsolya keletkezik, ha esik az eső) is befagyott.

A délelőtt folyamán is szállingóztak a pelyhek kisebb-nagyobb megszakításokkal, és délután 3-kor, amikor kiléptem az óvoda kapuján, szintén szitált a hó. Fene tudja, hogy van ez, de az a néhány fehér, múlandó pöttyöcske olyan jókedvre tudott deríteni, hogy csak na! Vígan szedtem a lábaim, s még az sem vette ela  kedvem, hogy István már otthon volt, és én gyalog kellett mennem kezelésre. Sőt, meg sem kottyant a táv. Közben lelkesen azon ötleteltem, mi mindent készítek a hétvégén a hétfői karácsonyi vásárra, amit az oviban tartunk. Mondjuk, kicsit felelőtlenül ötletelgettem magamban, mert az időm nem tudom, hogy fog jutni annyi mindenre, de legalább azt mondhatom: a szándék mindenképen megvolt!:D És nemcsak a szándék, mert a tett is, hiszen már készen vannak az elemei a mézeskalácsházikónak, holnap már csak össze kell ragasztani a házat! Az adventi koszorúknak újabb adag mézest kell begyúrnom, remélem, abból a karácsonyfa-díszek is kijönnek!

Szóval, hiába fájt ma annyira a derekam, hogy sokszor azt sem tudtam, hová tegyem magam (de hogy a gerincproblémám, a kezelés-masszázs, az éppen megérkezett menstruációm vagy a vesém miatt fájt, képtelen voltam eldönteni), mégis teli voltam/vagyok (hiszen ni, mennyi az idő és én még mindig itt kukorékolok a billentyűzeten) pozitív energiákkal, és mindezt annak a csámpás kicsi hónak, hópelyheknek köszönhetem, amit annyira vártam. Legalább annyira, mint a gyerekek!:)

7 megjegyzés:

iri írta...

IIILYEEEEN hosszu szunet utan , meg a vart hoeses, gondoltam felszamolta problemaid!
Hat akkor lazits egy kicsit!

iméon írta...

Akkor végre jöhetnek azok a bizonyos merengések, elmélkedések a havas táj láttán. :)

kata írta...

Gondoltam rád, amikor nálunk esett, hogy mennyire örülnél, ha látnád, aztán mosolyogtam, mikor láttam a bejegyzés címét.

Így teljesüljön minden vágyunk!

sedith írta...

Köszi, lányok!:)

Igen, Noémi, már merengtem az ablakban. :)

Kata, aranyos vagy, ma egész nap szállingózott, épp készülünk kimenni. :)

Kati írta...

Úgy irigyellek! :-(((
Munkába álltál, mellette ugyanúgy "nyakadon maradt" a háztartás, a gyerekekkel ugyanannyit foglalkozol, karácsonyi díszeket "gyártasz", meg gerincproblémákkal küszködsz... és ilyen vidám kis bejegyzéseket tudsz írni.
Nekem meg gondom-bajom egy szál se - vagyis minden a régi -, és azt hiszem szétrobbanok. Ingerült vagyok, ordibálós, meg rosszkedvű. :-(((
Főleg a gyerekekkel... :-(
...pedig a hó is esik... meg jó hideg van...
...és azok a hülye mézesek sem puhultak meg, pedig már 3-4 napja, hogy sütöttük őket...

Zita írta...

Ne aggódj, nálunk is vannak problémák, de ezek azt hiszem, a kapcsolat/házasság velejárói. Mert ugye nők és férfiak bizony sok mindenben nem egyformák... Klassz, hogy szereted a telet, a havat, én inkább nyár és meleg párti vagyok. Nem szeretek fázni. :-S Klassz az ovis karácsonyi vásár ötlete, nálunk sajnos nincs ilyen. Remélem, majd írsz még róla.
Zita

sedith írta...

Most csak Katinak, gyorsan...
Kati, dobozba tetted őket? És úgysem? Akkor gyorsan vágj egy darabka fóliát (sima csomagolófóliát), terítsd rá a mézesekre (úgy, ahoyg vannak a dobozban), szeletelj fel egy almát és az almaszeleteket fektesd a fóliára. Úgy igazítsd a fóliát, hogy ne fedje el teljesen a mézeseket, azaz járhasson a levegő a mézesek és az almák között. Tedd rá a doboz fedelét és még várj 1-2 napot. Tutti, hoyg puhák lesznek!:) Remélem, olvasod, és érthető, amit írtam...
Puszillak