2010. szeptember 23., csütörtök

Már megint mérgesít ez a Blogger!

Múltkor a Tervezés-sel ment az agyamra, amikor kétszázharmincöt lépsbe telt, amíg pl. az elrendezéshez jutottam, most meg a régi meg új szerkesztő problematikája állt elő. Minek a francnak kell valami jól működőt elrontani???? Mert ok, hogy újítunk, és igen, a haladás híve vagyok én is, de csak akkor, ha az az új valami több, jobb a réginél. De nem, ma már bevett szokás, hogy hamar, piacra dobunk akármit, nem számít, hogy még vannak benne szépséghibák, hadd lássa a bunkó nép, milyen fenegyerekek vagyunk!
Már múltkor is láttam kiírva, hogy a régi szerkesztő hamarosan emgszűnik. Jóhiszeműen már akkor kipróbáltam az újat, de úgy emlékszem, hogy a 10-es Operámmal voltak dolgok, amik nem működtek vele. És most ismét kipróbáltam, hiszen a figyelmeztetés már itt áll az új bejegyzés ablaka fölött is! És ugyanaz a baj: képet pl. egyszerűen nem tudok feltölteni, holott: "jobb képelhelyezési és -méretezési funkciót ... tartalmaz."

Lehet, hoyg hülyének néztek, de én eddig nem az Írás módban írtam/írom a bejegyzéseimet, hanem a Html-kód szerkesztésében. Egyszerűbb így, nem válik linkké egy-egy teljes bekezdés a szövegből egy már nem is tudom milyen kattintásra, a képet oda teszem ahová akarom (ami nekem Írásban nem működött) és még sok apróság volt, ami nem ment jól ezért nem tetszett. Megtanultam kezelni a Html-kódos részt és jól meg si szoktam. Most viszont onnan sok funkciót kivettek. Pl. a fotófeltöltését. Írásban pedig, mint írtam, nem engedi feltölteni. Megjelenik egy ablak két opcióval, de kereső, hogy kiválasszam a képet, nincs.
És, biztos, hogy állnak még elő "ínyencségek". Csak sajnos, nem az egyes emberek dötenek, és egy-egy ilyen bejegyzés úgysem jut el a Bloggerhez. Mert persze, ahhoz, hogy jelentsd, hogy valami nem jól működik, angol nyelvű site-on kell regisztrálni és társai, amire nekem se időm, se idegem nincs.

6 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Szornyu mar en is eszre vettem a valtozast.utalom mikor egyfolytaba valtoznak a dolgok,amire egy felet megszokunk arra jonn egy ujabb.puszika

Lili'sMother írta...

Szia Edit! Szerintem -bár nem biztos- a böngésződdel lesz gond.
Ebben az új bloggerben még videót is lehet beszúrni, ami eddig nem ment.
Lehet variálni a kinézetet, oszlopszélességet, lábléceket, oldalsávot variálni, ami szintén szuper dolog.
Képeket lehet feltölteni számítógépről, saját blogból, Picasaról, linkről.
Lehet nekik képaláírást adni. Méretet már html-ben szoktam én is állítani. De lehet hozzá linket is adni....
Szóval kicsit át kéne nézned, barátkozni vele ;)
Böngészőnek meg ajánlom a Google Chrome-ot. Kicsi és gyors. Ha máshoz nem, hát blogoláshoz.

sedith írta...

Nóri, tudod, ami új, azzal nehezen barátkozunk. Pl. párhuzamosan használom a Mozillát is, de egyszerűen: nem szeretem. Egy harmadikat meg semmiképpen sem akarok most bevezetni.
Azért, ha valamit újítanak, azt úgy kellene megoldaniuk, szerintem, hogy bármilyen böngészővel (persze, a legfrissebb verzióikkal) működjön!
Köszi, hoyg segíteni akartál (ismét.:)), de ezúttal én továbbra is mérges vagyok. :)

Kati írta...

Nekem pontosan ez volt a problémám. Én is jóhiszeműen - még elég rég, amikor kiadták az új dolgokat - beállítottam az új írásmódot...mindent. A vége az lett, hogy a világért sem tudtam megtalálni a video-feltöltés ikont. Sehogy sem ment, végül valaki tanácsolta, álljtsam vissza a régi beállításokat, abban megvan. :-(((
Most, ha megint váltani kell, úgy látom, nekem is meglesznek a gondjaim... :-SSS

iri írta...

Edith draga en a nagymami eleg hamar fel talaltam magam ebben az uj bloggerben, s semmi problemam nem volt, sot talan meg jobb, na meg bongeszokent en is a Google Chromot hasznalom mar regen.S jo es gyors.
Remelem te is megszokod.

sedith írta...

Időközben el is szégyelltem egy kicsit magam, és belevágtam. Teszteltem az új szerkesztőt, még a Chrome-ot is letöltöttem.
Véleményemet viszont fenntartom: az új szerkesztő kidolgozatlan, sok minden nem működik vele. Problémás a képfeltöltés, szövegszerkesztés stb.
A jóindulat megvolt bennem...