2017. június 18., vasárnap

Napi apró - Az évzáró margójára

Annyi mindent szeretnék leírni! Néha csak úgy jönnek a gondolatok, a témák, és legszívesebben azonnal leülnék megörökíteni, de aztán elmarad. Hogy miért, nem kell ecsetelnem, tudja ezt jól minden nő és édesanya. De arra gondoltam, hogy ha nem akarnék hosszú litániákat írni, csak a lényeget, a magvat ragadom meg, egy-egy apró ki bejegyzés talán gyakrabban beleférne az időmbe. Ezzel fogok most megpróbálkozni, hátha összejön... :)


Az évzáró margójára

Lejárt az iskolai év, idén egy picivel (egy héttel) korábban, mint ahogy az utóbbi években volt... Nagy fellélegzéssel vettem tudomásul, ha másért nem is, legalább azért, hogy néhány hónapig kimarad a reggeli hajrá. De azért van más is: akárhogyis, de az én napjaim sem lesznek annyira zsúfoltak, mint eddig....
Az évzáró pénteken délelőtt volt, délutános lévén, szerencsére én is részt tudtam venni. Istvánnal hol egyszerre, hol felváltva mentünk hol egyik lányunk, hol a másik osztályához. Boróéknál az osztályban zajlott a levelezőverseny díjazása, Boró mind a négy versenyen részt vett (Szavak szárnyán, Mesék szárnyán, Számok szárnyán, Szelek szárnyán), és mind a négyen nyert. Kettőn ezüstérmet, és kettőn aranyérmet. Hogy pontosan melyiken melyiket, nem tudom. Kriszta idén nem jeleskedett túlságosan a különféle versenyeken (megyei 3. lett a Fürkész helyesírási versenyen, de nem jutott tovább), így most nem hívták ki a tulajdonképpeni díjazás előtt.
A hosszú és unalmas évzárónak az volt a két fénypontja, amikor a mi két osztályunkat hívták ki, és a lányok nevét is "bemondták". :) Boróéknál, a minősítéseknek köszönhetően még szinte minden gyerek jelesre van lezárva, a "harc" ötödiktől kezdődik. Kriszta harmadik tanuló lett, 9,90-es médiával. Az első félévi szín 10-est második félévben lerontotta három 9-es médiával, de ez van, tanulság neki és nekünk is. Mindazonáltal: számunkra ők a legügyesebb gyerekek a világon, és akkor is azok lennének, ha csak tornából, zenéből és kézimunkából jeleskednének, vagy még azokból sem.
Szeretünk, kincseink, maradjatok mindig ilyen nyílt szívű, érdeklődő, vidám, cserfes és zajos gyerekek!
Boldog, tartalmas vakációt kívánok mindannyiunknak! :)







3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szívből gratulálok a szép tanulmányi eredményekhez! Nagyon ügyes, okos kislányok! Szép vakációt, sok nevetést, sok napsütést és pihenést kívánok szeretettel Szigetszentmiklósról.

sedith írta...

Nagyon szépen köszönjük a sszép szavakat, jókívánságokat! :) Sok egészséget és pihentető nyarat kívánok én is! :)

VH írta...

Nagyon ügyes lányaitok van! Krisztának külön gratulálok, mert nem semmi az a média 5-ik osztályban. Én is azon agyalok, hogy most ugyan mindenből kitünő Bogi is, de mi lesz 5-től? Na, az lesz az igazi izgalom :-) Most negyedikbe megy. Bogi is volt Szelek Szárnyán versenyen,de csak egy ezüstérmet nyert, mert másra nem akart menni. Viszont ő is ment helyesirási versenyre.
Csak igy tovább! Várom aztán a nyaralós beszámolót.
Puszi.