2017. június 1., csütörtök

Éjfél múlt,...

... nálam mégis hárman dolgoznak még. A mosó-, a mosogató és a kenyérsütőgép. Én, negyedikként most éppen nem dolgozom, hanem pihenek. :P Nemsokára ténylegesen is.
Irtó zsúfolt napok vannak mögöttünk, mindannyian azt mondhatjuk, hogy jó, hogy lejártak. Az oviban "más hét" volt, ezen belül hétfőn gyereknapoztunk, tegnap és ma (azaz már tegnapelőtt és tegnap) megtartottuk a sportnapokat. Emellett hajnalban úszni voltunk hármasban a lányokkal (még szerencse, a tegnap ez tartott életben a kimerítő délelőtt során), a kertben kapáltunk, este későn és ma hajnalban anyagokat írtam és küldtem, ma délelőtt ovi, délután bicikliverseny (eleje, mert el kellett jönnöm), utána szülinapozás a barátainkkal.

A lányoknak még eléggé komolyen kérik a leckéket, házi feladatokat, írják a - remélhetőleg - utolsó felmérőket, rögtönzéseket, illetve házikat. Kriszta megkapta már mindhárom félévi dolgozatának eredményét (változatosabb :P, sajnos, mint az első félévben - 9,7, 10), kissé fel lehet szusszanni. Szülinapok vannak szülinapok hátán,

István is alig tudja megosztani magát a munkahely, a kert és az itthon között. Kedden Brassóban volt, utána kijött ő is a kertbe, mert nem tudja utolérni magát, annyi a dolga ott is. Ma Apák napját tartottak Boróéknál az iskolában. Bizisten - bár nekünk is volt Anyák napja, most olyan kirekesztettnek éreztem magam, és eszementül furdalt a kíváncsiság, mit is csinálhatnak, milyen is lehet. Vajon, ezt érzik az apukák is anyák napja megünneplésekor?

Jól jön most ez a derült égből ránkszakadt 5 napos minivakáció. Idéntől kezdve június elseje, a gyereknap, hivatalosan is munkaszüneti nap lett, és mivel a pünkösdhétfő is iskola-, illetve munkamentes nap, így hát a közbeékelődő pénteket is megadták. Ez most nagyon jól jön. Legalábbis nekünk. Holnap Vármező István cégével, pénteken a kolléganőket várom gulyáspartira a kertbe. Szombat - szombat: Istvánnak lagzi. Nekünk még nem tudom, de több, mint valószínű, főként takarítás. :P :)

Nincsenek megjegyzések: