2016. augusztus 21., vasárnap

Vakáció

Azt hinné az ember, hogy a vakációban több ideje lesz mindenre, és hogy a blogírás is gyakrabban fér majd bele a napi programba. S annak ellenére, hogy sokszor rámtört az írhatnék, az mindig olyan pillanatban tört rám, hogy muszáj volt lehűtenem magamat, mert mindig sürgősebb-fontosabb-muszájabb feladatok vártak megoldásra, elvégzésre. Blogírás helyett megelégedtem azzal, hogy gyorsan feljegyeztem azokat a témákat, egyszerű gondolatokat, amiket aztán... egyszer... majd... alkalomadtán esetleg ki is fejthetek, le is írhatok. Mert annyi mindent és mindenről írhatnék! A lányok táborozásairól, az egyszerű itthoni és kertben töltött nyári napjainkról, a különféle dolgokról, eseményekről, amelyeknek a nyár folyamán részesei voltunk, vagy csak egyszerűen azokról a gondolatokról, érzésekről, témákról, amelyek mostanában foglalkoztatnak.

És mindjárt lejárt a vakáció. A lányoknak még van jó 3 hét, de nekem most már végérvényesen lejárt, 1-én visszaállok a ringbe. Például ez is megér egy misét, az én egy éves szabadságom utáni visszatérés. Merthogy várom, az igaz, de hogy rosszul esik, hogy lejárt, az is igaz...

A lányoknak még hátravan egy mini-tábor, egy péntektől vasárnapig tartó néptánctábor, a helyi önkormányzat jóvoltából. Szintén a polgármesteri hivatalnak köszönhetően tanulhatnak népi táncokat ingyenesen, és ugyanilyen ajándékként kapják a kis, szeptember első hétvégéjén esedékes táborozást is. A két lány kétféle módon fogadta a lehetőséget, Boró nagyon várta, és első perctől akart menni, Kriszta inkább csak egy kis győzködés után adta be a derekát.

Ha minden igaz, még hátravan a kis családi kiruccanásunk is, merthogy anem igazi nyár a nyár egy kis kirándulás nélkül. Tenger nem lesz, de szerencsére csodálatos Erdélyünk annyi sok gyönyörű helyet tud felmutatni, hogy nem fogjuk érezni a hullámok hiányát.

Hátravan még a terasz megépítése is a kertben. Ennek hétfőn fogunk hozzá, reméljük az idő is kegyes lesz, és sikerül az elképzelések szerinti időben elvégezni.

Szóval, eddig is tartalmas volt a nyár mindegyikünk számára, de ezután sem panaszkodhatunk, mert nem unatkozunk.


Nincsenek megjegyzések: