2016. augusztus 29., hétfő

Napsugár gyermektábor

Amikor Kriszta és másik 2 osztálytársa megnyerték Nagyváradon az első díjat a Barangolás az EU-ban elnevezésű versenyen, egy ajándék táborozást is nyertek. Eleinte kicsit bosszankodtak, hogy bezzeg, a második-harmadik és még sokadik helyezettek valamilyen magyarországi kirándulást, látogatást, gyermeknapozást kaptak ajándékba (és nem is lennék őszinte, ha azt mondanám, hogy mi, felnőttek ezen nem csodálkoztunk), és az első díj "csak" egy itthoni táborozás volt, de utólag azt mondom, a lehető legjobb és legyszebb díjat kapták, mert egy szuper, sőt inkább SZUPER, élményekkel teli táborozásban volt részük, méghozzá olyan csodás környezetben, mint az illyefalvi vár. A helyszín vadregényes, igazi középkori várban képzelhették a gyerekek magukat, a bástyákban aludtak, tábori zászlójuk volt meg indulójuk, és a tábor tevékenységei is mind-mind ennek a tematikának voltak alárendelve. Minden este királyt választottak, volt sok-sok kézműves tevékenység, kirándultak, varánap pedig naaaagy, nagy kirakodóvásárvolt a várudvaron, amelyre tallérokat kaptak, és azokat beválthatták erre-arra. 
Nagy élmény volt Krisztámnak, vonattal utazott az osztálytársakkal és a tanító nénivel, rengeteg élményben volt része, nagyon sokat mesélt közben és utána is, szóval, megérte megnyerni azt a bizonyos első díjat. Köszönet a Napsugár gyermeklapnak a nyereményért, az odaadásért, amit a szervezők tanúsítottak a tábor lebonyolítása közben, és a sok-sok érékes percért, élményért, amiben a gyerekeknek részük volt! :) 
Fotó nincs sok, csak néhányat töltöttem le a honlapról, azokból mutatok egyet-kettőt. Amik akkor készültek, amikor Krisztáért mentem, még a telefonomon vannak, onnan most nem tudom letölteni. 





Nincsenek megjegyzések: