2016. szeptember 17., szombat

Néptánctábor - Oroszhegy

Kriszta egy hétfői napon jött haza az illyefalvi táborból, és hétvégén, vasárnap, már mindketten indultak egy másik táborba, ezúttal az oroszhegyi néptánctáborba. Kriszta tavalyelőtt volt még egyszer, tavaly kihagytuk, mert éppen egybeesett az időpontja a nyaralásunkkal. Most viszont szívesen engedtem és mentek: Boró először volt ilyen sokat távol tőlünk úgy, hogy kizárólag "idegenekkel" legyen, kíváncsi voltam, hogyan fogja majd bírni. De nem volt gond, ott volt szinte a teljes osztálya, a tanító nénje, no meg Kriszta, úgyhogy vasárnaptól péntekig hipp-hopp elröpült az idő. A tanító néni rendszeresen dokumentálta az ott történteket írásban és sok-sok fotóval, úgyhogy a legnyugtalanabb anyuka is nyugodt lehetett, hogy minden rendben van/lesz a gyerekével. Pénteken délután pedig útra keltünk, és értük mentünk. Persze, először megnéztük a bemutató előadásukat, egy (ezúttal) jól megszervezett, szép műsort, amin bemutattak mindent, amit a táborban tanultak. Szemünk-szánk tátva maradt, hogy milyen ügyesek voltak, és mit meg nem tanultak már. Jól érezték magukat, klassz élményekben volt részük, sok új barátra tettek szert, de jövőre Kriszta már kihagyja. Mint kiderült, kicsit kinőtt már belőle, és harmadszorra már lehet, hoyg nem lenne annyira jó móka, mint előző két alkalommal. Helyette már felirattam egy másik táborba, ami merőben más vonalú, mint ez volt. :) De majd a maga idejében erről is. Boró szeretne menni, de elmondása szerint valami mást is kipróbálna azért. Hiába, no, ebben mindketten rám ütöttek, szeretik az új helyszíneket, új élményeket, új kihívásokat. :)

 Ezeket a fotókat a tanító néni készítette. Kriszta más csoportba volt beosztva, a nagyokkal, ezért róla kevesebb kép van, és többnyira olyanok, hogy más gyerekek is vannak rajta, közelről. Olyat viszont nem teszek fel.

Kreatívkodás 1. - Készül a tűpárna, amit azóta is használunk itthon

Kreatívkodás 2. - babakészítés

Babakészítés 

A kész babák

Készülődés a vízibombacsatára

Gulyásevés "menekült" módra. :D 

Közös tánc a csűrben

Indulás a gálára, azaz a bemutatóra - Kriszta a párjával, Kevinnel - ez már saját fotó, és engedélyem van a megjelentetésére. :) 

Fotó: Aberle Ákos
Járják... :) - saját fotó

Családi 1.

Családi 2. - István leragasztott szemmel, előtte néhány nappal a szemébe ment egy picike fémspan, és aznap kínozték meg a kivételével... 

Nincsenek megjegyzések: