2013. március 25., hétfő

Szülinapi előbuli

Idén a húsvét meg a vakáció teljesen megkavarja a következő heti szülinapokat. Így aztán kissé "előrehozott választásokat", akarom mondani bulizásokat fogunk tartani: mindenkié kissé korábban lesz ünnepelve. Babonásak nem vagyunk, tehát, ha idén csak így jön ki a lépés, hát így lesz.

Így aztán tegnap már ünnepeltünk is egyet, megtartottuk Kriszta első gyerekzsúrját, amiről a szépséges (majdnem) hétéves így nyilatkozott: életem legjobb szülinapja volt! Meghiszem azt, hiszen ennyi gyerek még sosem gyűlt össze őt ünnepelni, sosem forgott ennyire körülötte a világ. :) Persze, otthon is körülötte forog, de nem mindegy, hogy pajtások közt lehet, vagy a családtagokkal, ahol, ugye, Borókát leszámítva a legkisebb gyerek már lassan 14 éves. ...

Szóval, úgy döntöttünk, hogy idén bulit szervezünk a drágaságunknak. (Jobban mondva én döntöttem és szervezkedtem, mert István még indulás előtt is - amikor, mint mindig, rohantunk, mert késtünk el - morgott-forma, hogy minek ez a nagyzolás, de belátta, hogy gyerekszempontból egy ilyet nem lehet összehasonlítani semmivel.) Amúgyis megérdemelné, de annyira ügyes az iskolában is, hogy különösen ideje volt "meghálálni" iparkodását.

A helyszín egy játékterem volt (nem játszóház), ahol felnőttek játszhatnak különféle társas- meg minden más játékokat. Az tulajdonost ismertük, úgy kaptuk meg a termet, a gyerekük pedig osztálytársa Krisztának. Decemberben itt ünnepeltük a fiúcska születésnapját is, úgyhogy a terep már ismerős volt. Akkor mézeskalácsot sütöttem (én voltam az egyik "moderátor"), a gyerekek meg színes habbal díszítették, most viszont mást terveztem. Az egyik kislány megkérdezte még az elején, hogy most is fogunk sütit díszíteni?! :)

Amíg a meghívott óvónő kolléganőmmel a gyerekek valamit játszottak, mi még a termet rendeztük be, kipakoltuk az enni-innivalókat, majd berendeztem a "műtermeket". Egyik asztalnál egyszerű húsvéti kifestősöket lehetett színezni - és meglepetésemre nemcsak a kisebbek vettek részt -, a másiknál sok-sok kivágott tavaszi-húsvéti formából lehetett "tájképet" ragasztani, a harmadik asztalnál pedig gipszfigurákat lehetett festeni. Egy adott pillanatban azt hittem, nem lesznek elegek a megöntött figurák, de végül pont jól jött ki a lépés, és még megszorításokat sem kellett alkalmazni: mindenki annyit festett, amennyit szeretett volna.

Jócskán időztek minden asztalnál, közben megvolt az arcfestés meg a lufibogozás, ki-ki kedve szerint vett részt azon a tevékenységen, ami a legjobban tetszett neki, és mindeközben folyt a  buli, "kívánságmuzsikára". Olyan zeneszámokaz kértek a "kicsik", hogy életemben nem hallottam még róluk, de ők mind ismerték, és ropták rá a táncot kisebb nagyobb csapatokban.

A buli harmadik harmada a pizzaevéssel, a tortázással és az ajándékbontással telt. Sok mindent kapott Kriszta. Az osztálytársak összepótolták a pénzt, és az egyik anyuka megkérdezte, minek örülne Kriszta. Mondtam néhány dolgot, amit terveztünk venni neki, de végül megvették ők. Volt egy ajándékzacskó sisakkal, könyök-, csukló- és térdvédővel; volt egy kis doboz, amiből egy aprócska, de igazi fényképezőgép bújt elő - Kriszta hatalmas örömére; majd végül sorra került a nagy doboz is, amiből - még álmában sem gondolt volna arra, hogy pont ekkor kapja meg - a várva-várt görkorcsolya kandikált ki. Csak amúgy ugrándozott örömében a kis drága, és a jelen lévő szülők is örültek, hogy ennyire telitalálat volt az ajándék. :) Ezenkívül kapott még egy Gazdálkodj okosan társasjátékot. A volt ovistársbarátnőtől egy lovas puzzle-t, de annyira lovasat, hogy minden egyes darabkája (239 db) ló alakú. Már két este dolgoztunk rajta 3-an, de félig sem raktuk ki. Viszont ismét bebizonyosodott, hogy mindkét lány milyen ügyes és jó megfigyelőképességű. Kapott még sok-sok csokoládét, egy aranyos kutyus-kulcstartót, meg gyönyörű virágokat. Még én is kaptam egy szál tulipánt (kedvenc virágomat) az egyik fiúcskától!

A tortára vonatkozó kívánsága utolsó este módosult. Az addigi tavacskás-aranyhalacskás torta helyett egy elegáns huszárvágással sakktáblatortát kért. Örültem, mert így nem kellett szobrászkodni, mint a halacskánál. A torta belsejét illetően nem volt kívánsága, mint tavaly, azt mondta, oylan legyen, amilyennek én akarom. Nos, én most vicces kedvemben voltam, és - bár nem tudom bebizonyítani, mert nem készült fotó a megvágott tortáról -, szivárványtrtát készíettem neki. Volt kék, narancssárga, sárga, piros és zöld színű lapja, közöttük pedig fehér krém. a borítása pedig fehér és barna fondant. A szülők között volt két hivatásos gasztroszakmabéli (egy szakács meg egy pék-cukrász), de mindketten dicsérték. Szerintem is érdekes, vidámító látványt nyújtottak a szép színes tortaszeletek, a gyerekeknek is nagyon ízlett. Jócskán kértek repetát is. :) (A fotót pótolandó, péntekre hasonlót sütök hogy vigyem az óvodámba, ünnepelni.)

Szóval, azt hiszem, mindent leírtam. A hangulat jó volt, Krisztám élvezte, hogy a figyelem középpontjában van, és mi és mindenki megtettünk mindent, hogy jól érezze magát, és hogy felejthetetlen legyen számára ez a nap. Azt hiszem, sikerült is. :)











6 megjegyzés:

Virág írta...

Mekkora buli!! Előre is boldog szülinapot! :)

VH írta...

Isten éltesse Krisztát! Milyen nagylány lett,hogy telik az idő,el sem hiszem..... A naplóban követtem a fejlődéseit és már..

Képek csodásak.

U.i Boglárka volt egy játszóházas születésnapi partin,de az számomra elég hivalkodásnak tűnt..... Inkább az oviba viszek tortát..... és majd mikor iskolás lesz,akkor tartjuk a kis barátnőivel. Itt az volt a baj,hogy hogy akkor az egész ovis csoportot kellett volna meghivni,mert sértődékenység származott belőle.... Bogi mesélte.

Nem volt oylan terem, hol ,,normális,tartós elfoglaltság lett volna,,.

Virág írta...

Boldog születésnapoooot! :)

sedith írta...

Köszönjük szépen! :)

Kati írta...

Isten éltesse az ügyes nagy lányt! Hogy neked mennyi energiád van, drága Edith! :-) Csak ámulok és irigykedem... :-P

fenci írta...

Boldog szülinapot kivánok Krisztának! Közhely, de : ilyenkor mindig rácsodálkozunk, milyen nagyok lettek, milyen okosak! és szépek :-)