2013. március 10., vasárnap

Kávét, valaki?

Van nekem egy... rettenetes szokásom is, igaz, sőt mi több, nem is csak egy, de most nem erről van szó.

Hanem arról, hogy van nekem egy gyönyörű, szuperügyes kicsi-nagy lányom. És most nem szeretném felsorolni, hogy miben ügyeskedik-jeleskedik, mert se szeri-se száma az ilyesminek, most konkrétan egy vetületére szeretnék fókuszálni.

Ugye, nem meglepő, ha azt mondom: lányaim láthatnak hagyományos nőiszerep-példát a családban, ha pl. a konyhai ténykedésemre gondolok. (Persze, ezenkívül más is van, de láthatnak néha szüfrazsettes dolgokat is.:D:P) És talán az sem meglepő ilyen háttérrel, hogy ők is szívesen tevékenykednek a konyhában olyan feladatokkal, amik jelenleg nekik valók. Vagy sem.....

Mert az ok, hogy feltörik a tojásokat, hogy kavargatnak, hogy zöldséget hámoznak vagy alapanyagokat mérnek, de az, hogy Boróka kávét készít nekünk Á-tól Z-ig, gondolom, már eléggé meglepő. Mostanában azonnal oldódó kávékat szoktunk inni, mert a kávéfőző eltörött még tavaly, majd átálltunk a cikória- és gabonakávé fogyasztására, és csak néha kívántuk meg a rendes kávét. Most is ritkán iszom rendeset, bár gyakrabban, mint szeretném, és mint azt tavaly nyáron elképzeltem. De nincs vész. Így legalább érzem, hogy van hatása, mert amikor naponta kettőt-hármat is megittam, már csak a szokás ereje volt meg, ébren nem tartott...

No, de visszatérve lánykámra. Egyszer besegített, majd a felügyeletem alatt többször is vizet forralt, kávét (nescafét és cikóriát vegyesen)- cukrot adagolt, és fel is öntötte vízzel. Olyan jól tudja már az arányokat, hogy ő készíti a legfinomabb kávét. :) Ezen a hétvégén is mindkettőnket kiszolgált már. És micsoda élvezettel! Sőt, reggel már-már szinte erőszakosan sarkallt kávézásra bennünket. :) Olyan aranyos volt! És büszke magára.

(És még mielőtt mindenki aggódna, elmondom, hogy a legnagyobb szakértelemmel és óvatossággal végzi a műveleteket, s már többször megbizonyosodtam róla, hogy megbízhatok benne. Különben is a bizalom megsokszorozza valakinek az erejét, képességeit, és ezt ő is érzi.:))

Szóval, kávét valaki?

3 megjegyzés:

Virág írta...

Én kérek! ;)

Virág írta...

Azért nem volt templomi esküvőnk, mert az érkező Juliska miatt nem volt csak pár hetünk az egészet összehozni. A lelki felkészülés hiányában egyik felekezet illetékese sem vállalta az esketést, viszont azt nem vártam meg, amíg kinő a pocakom :)

Virág írta...

Bocs, hogy ide válaszoltam, de ki tudja, mikor lesz időd nálunk járni. :)