2013. január 5., szombat

Isten éltessen, Nagylány!

Így bizony, Nagylány! Nagybetűvel. Vagy csupa nagybetűvel: NAGYLÁNY! Mert hogy lenne már kicsi az, aki kategorikusan kijelenti magáról, hogy márpedig ő nem kicsi! És kéremszépen ezt tiszteletben tartani! Hogy lenne kicsi az, aki tetőtől talpig felöltözik egyedül sapkát, kesztyűt, kabátot is beleértve? Hogy lenne kicsi az, aki szépen eszik egyedül? És hogy lenne kicsi az a valaki, aki az óvó nénik legmegbízhatóbb embere bármiről is legyen szó? Hogy ne lenne nagylány az, aki már alig várja, hogy elmúljon a tél, hogy felvehesse a szép, kopogós cipőit? Hogy ne lenne nagylány az, aki nemcsak szanaszét dobálja a levetett ruháit, cipőit, hanem szépen összefogja őket, elrakja. Akinek a cipős fiókját bármikor meg lehet nézni, mert mindig katonás rendben sorakoznak a cipői, és rászól bárkire, aki nem pakolja el a lábbelijét. Már hogy is ne lenne nagylány az, akinek kilométeres verset adnak az óvodában mondván, hogy ne haragudjunk, de csak ő az, aki képes ennyit elmondani. És hogy (a búbánatba':P) ne lenne nagylány az, aki az 5 éves szülinapja előtt már ismeri az összes betűt, kiolvas egyszerű szavakat, leírja a családtagok nevét és próbálkozik mindenfélének a leírásával, és nem utolsó sorban nővérével szinte párhuzamosan halad a román nyelv tanulásában, fújja az összes román (és nemcsak) verset, amit Krisztáék tanultak az iskolában, elszámol legalább százig, és tízig a műveleteket is csak amúgy rázza ki a kisujjából.

Szóval, ez van. Fordítanám én vissza az időt, vagy ha nem lehet, legalább marasztalnám, hogy maradjon még a jelenben, de mind vakarózhatok, úgysem törődik velem. A lányaim meg csak nőnek, nőnek, és alig tudom elhinni, hogy már 5 éve annak, hogy a kisebbikemet is először magamhoz ölelhettem.

Isten éltessen, Nagylány! Köszönjük, hogy vagy nekünk! Nagyon szeretünk! :)




12 megjegyzés:

Vivien írta...

Boldog születésnapot kívánok az OKOS Nagylánynak! :)

Puszi. Vivien

EmBeJa írta...

Hat,aki ennyi mindent tud,az valoban NAGYLANY!!:))
ISTEN ELTESSE A NAGY LANYT ES MEG SOK-SOK BOLDOG SZULETESNAPOT KIVANOK NEKI!!

EmBeJa írta...

Aki ennyi mindent tud,az mar valoban NAGYLANY!!!Isten eltesse az ugyesket,es legyen resze meg nagyon nagyon sok boldog szuletesnapban!!

EmBeJa írta...

Ez a technika.......eloszor valami hunbukot irt ki,hogy miert nem engedi tovabbitani,azert irtam meg a masadikat is....Millio bocsanat!!

sedith írta...

Köszönjük szépen a jókívánságokat!:)

Emese, láttam, hogy nem abszolút egyforma a kettő, (bár az értelme ugyanaz) ezért jelentettem meg mindkettőt. :) A technika ördöge amúgy sokszor megvicceli az embert. :)

iméon írta...

Nagyon boldog születésnapot kívánunk sok szeretettel!!! Puszi!

VRJúlia írta...

Isten éltessen benneteket! És hogy ennyi közös arcvonás:) Széplány!

sedith írta...

Noémi, Júlia, köszönöm szépen nektek is! :)

Sz. Zita írta...

Boldog szülinapot Borónak, Isten éltesse :)

Virág írta...

Okos, és szép. :) Biztosan sokat foglalkozol vele.. :)

Olgis írta...

Sok boldogságot,egészséget, békességben nőjenek fel!

sedith írta...

Köszönöm szépen mindenkinek!:)

Olgis, üdvözöllek a blogomon! :)