2011. március 1., kedd

Nincs laptop-kultúrám

Nincs bizony.:)
Ebben a percben ülök az ágyon, hátamnál párna, az ölemben a laptop és ezeket a sorokat írom. Biztos, semmi furcsa nincs benne, ugye?Engem mégis a hideg ráz a dologtól. Tudom, velem van a baj, de egyszerűen zavar, hogy billeg az ölemben a gép, ahogy mozdulok, vagy ahogy nyomom a billentyűket, zavar, hogy már teljesen lecsúsztam a párnáról, és zavar, hogy a képernyőt sem ugyanúgy látom, ha félmilliméternyit elmozdulok. És azt, hogy nem használhatom az egeremet, már nem is említem.

Hiába, na, nekem a számítógép asztalt és széket, vagyis munkát jelent. Azt meg nem szeretem az ágyba vinni.:P

Vagy pl. nemegyszer megtörtént, hogy már javában keresgéltem a papírt és ceruzát, hogy lejegyezzek egy receptet, mire "leesett", hogy hát laptopom van és kivihetem a konyhába! Vagy: a laptop a konyhában, nekem meg eszembe jutott valami, amit a neten kellett megnéznem és bejöttem az íróasztalhoz.... Még én csodálkoztam, hogy hol a gép.:D

Szóval, lehet nevetni balgaságaimon, de engem nagyon megnyugtat mindez: azt jelenti, még nincs baj, még nem vesztem el teljesen. És bár mindenféle munkám miatt naponta néha több órát is gép előtt ülök, azért még meg tudom húzni a vonalat a munka és a magánélet között. És ez jó.

Most pedig inkább lefekszem, mert teljesen elszédültem a mozgó képernyő miatt. És bizisten, nem a víznap az oka!:)

3 megjegyzés:

Ági írta...

Drága Edith!
Nagyjából egyszerre lettünk laptop tulajdonosok így maximálisan átéreztem minden szavadat.
Most is éppen egy cikken dolgozom de átjöttem Hanna tanulószobájába, mert itt a legkényelmesebb.
Viszont figyelmedbe ajánlok valamit, amit szülinapomra kaptam barátnőmtől és megkönnyíti laptopos életem. Egy pici, piros, laptophoz csatlakoztatható egér. Egész más érzés ezzel dolgozni.

Puszillak!

Ági

Ági írta...

Ja...és mi az a víznap????

sedith írta...

Köszi, Ágnes, örülök, hogy még vannak sorstársaim.:)

Az "egérproblémát" úgy értettem, hogy áz ágyba nem hozhatom magammal az egeret és a laptop kis mousepad-jén kell kínlódnom, különben meg van egerem, nem is tudnék boldogulni másképp.:)

A víznap azt jelenti, hogy azon a napon csak kalóriamentes folyadékot iszom (kávé, tea, víz). No, most én annyit csaltam, hogy a kávét és teát is pici cukrral ittam, illetve a nap folyamán elfogyott még kb. 1,5 l gyümölcslé is. :)