2011. január 28., péntek

Javulás

Kriszta állapota napról-napra jobb. Tegnap már nem is jelentek meg új pöttyök. És a kis drágám nagyon ügyesen viselkedett: alig vakarózott, pedig lett volna mit vakargatnia! Nagyon sok hólyag lett a fején, a haja alatt-között, az arcát többé-kevésbé megkímélték a kiütések, bár mindkét szemhéjára - sőt, a szemhéj élére, mint egy-egy árpa - kijött egy-egy rusnyaság. Majd a hasa és a háta szintén közepesen lett tele, illetve a karjain lett pár pötty és a lábain is, de ott sem túl sok. Persze, a fenekét és a nuniját sem kímélték, de én úgy gondolom, hogy lehetett volna sokkal rosszabb is.
Tegnap csak egyszer kérte, hogy bekenjem egyetlen pöttyét, azonkívül váltig állította, hogy nem viszket. És az éjjel sem ébresztett, mint azelőtti éjszaka, hogy kenjem be.
Viszketegség ellen egy szirupot is vettem neki (Peritol), minden lefekvés előtt (tehát délben és este is) adok neki belőle, és azért csak lefekvés előtt, mert van egy pici álmosító hatása is. De valószínű, hogy jót tesz neki, ezért is lehet, hogy nem viszket annyira. Remélem, tényleg ennyi volt, és innen már csak "kifelé áll a szekerünk rúdja".

Boróka továbbra is pöttymentes, bár az orrocskája folyik és jó zsémbes is, de ezt egyelőre nem tudom, mire vélni. Láza, hőemelkedése eddig neki sem volt.

8 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

De jo hogy Krisztanal mar mulnak a pottyok.Peritolt nekunk az orvos etvagyra adta volt ,es pottyokre is az nagyon jo etvagy hozo is.puszika

Andi&Tomi írta...

Örülök,hogy jobban van már !

KömiMeli írta...

Örülök, hogy Kriszta jobban van :) Puszi Nektek!

VH írta...

Őszintén örvendek Krisztának,hogy javulófélben van:) Egyáltalán nem baj,de nem is jó ha a gyerek elkap valamit. De ha gyerekkorban elkap mindenfélét akkor már másodszor nem kaphatja el ismét :ilyen a himlő vagy a mumpsz,mert akkor hamarább ki lehet gyógyulni ezekből,mint később.

Én hétéves voltam amikor himlős lettem,mert akkoriban született az öcsém ,s hozták magukkal a kórházból.Ez télen volt,
februárban.

Borókának is jobbulást.
Puszi

Ági írta...

Jaj de jó hallani, hogy túl vagytok a nehezén. A pöttyök, hegek elmúlnak, csak idő kérdése.
Nem akarok vészmadár lenni de eszembe jut, hogy Eszter egy hét különbséggel kapta el a pöttyöket és sajnos erősebben, mint testvére.
Nem is tudom mi lenne jobb. Ha átesne ő is gyorsan rajta vagy inkább várna még pár évet.

Drukkolok!
Ági

Évi írta...

Öröm az ürömben, hogy gyógyul Kriszta!!
Én úgy tudom, 14 nap különbséggel pöttyöződik a következő gyerek.
Bár nálunk a kicsin átment a nagy nem kapta el.
Bár ezen a téren"különlegesek" vagyunk.
Ha az én génjeimet örökölte, akkor nem is fogja elkapni már.
Nektek jobbulást mielőbb.

Évi

sedith írta...

Köszi, hogy velünk örültök. :)Továbbra is csak javul Kriszta, Borón meg még mindig semmi jele a dolognak.

Évi, ha Krisztától kapja/kapta el, akkor 10-21 nap lehet a lappangási idő, de mivel Boró is közösségbe járt, tehát már jóval előtte is találkozhatott a vírussal, hát meglenne az esély arra, hoyg hamarabb kiüssön rajta.
Én sem tudom, mi lenne a jobb... talán mégiscsak arra hajlanék, hoyg most, azaz gyerekkorban. A húgom 22 évesen még semmiféle gyermekbetegségben nem "szenvedett", így még himlős sem volt. És így már csak rosszabb, főleg, nehogy majd, ha terhes lesz, akkor kapjon el valamit.

Kati írta...

Édes Boróka, zsémbes? :-DDD
Én igenis "röhöghetek", mert feljogosít az, amit Marci "zsémbessége" miatt kell elviselnem. ...pedig ő nem is bárányhimlős... csak beteges. Alig megy át rajta az egyik, már jön is a másik betegség. :-S

Örülünk, hogy Kriszta ilyen szépen viseli(-te) a betegséget. Elmúlik, aztán egy életre elfelejtheti szegénykém. :-)