2011. január 24., hétfő

:(

Úgy néz ki, Kriszta himlős. Van rajta néhány pötty, egyet a füle mögött el is kapart. Ha jól láttam, már kezdtek kis hólyagocskák is megjelenni a pöttyök tetején. Reggelre kiderül. De biztos, hogy az, mert szombaton este hőemelkedése volt, ma reggel pedig mondta az egyik anyuka, hogy a kislánya himlős. És állítólag nem ő az első.
Oviba, mindenesetre, egy ideig nem mennek. Boró sem, mert szerintem egy-két nap kérdése és rajta is kiüt. Pedig holnap bászínház lett volna!
Mindegy, csak jöjjenek hamar helyre!

19 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Lehetseges hogy himlo,erre fele nalunk nagy jarvany a holyagos himlo,Szabina csoporttarsaibol is joparan himlosek,Szabina persze nem kapja el mert mar volt pont az 1 .szulinapjan,ezt sosem felejtsuk el hiszen a kepein ott viritanak a holyagos pottyok.puszika

Anna írta...

Óóó, Telma elkaparta az övét, az orrán. Szépen látszik! :) De hát kellett utánozza az anyukáját. Én is ugyanott kapartam el annak idején. Mihamarabbi átvészelést.

Jó az új frizud!

Andi&Tomi írta...

Hamar túl lesznek rajta!Ennyi idős voltam én is mikor átestem rajta..Gyors gyógyulást kívánok!

Szitya írta...

Kívánom,hogy ne szenvedjék nagyon meg! És így legalább túl lesznek rajta, noha ez eléggé sovány vigasz...
Puszi nektek,
Szilvi

Ági írta...

Remélem megússzátok pár pöttyel. Ha nem, kitartást kívánok neki is és neked is. Átestünk rajta mi is tudod (egy hét különbséggel). Ha velük vagy, ha sokat játszotok, bújtok hamar elmegy az a pár nap. Az estéket utáltam ...Akkor is egymás mellett aludtunk.

Utána viszont olyan megkönnyebbülés, hogy túlestek rajta!!!

Ja..én bárányokat vágtam ki, felragasztottam a falra és úgy számoltuk a napokat. Ezen kívül mindenféle bárányokat gyártottunk cérnából, papírból stb. Ha kell ötlet a blogban megtalálod vagy küldök párat de a google keresőben is találsz néhányat.

Ágnes

sedith írta...

Köszönöm mindenkinek!

Ágnes, sajna, én dolgozom, úgyhogy déltől anyósommal lesznek, de szerencsére az alvásidejük erre az időre esik, úgyhogy hátha könnyebben viselik a távollétemet. Egyelőre elég ügyesen bírja a drágám, Borókán pedig még semmi nyoma kiütéseknek. Lehet, csak két hét múlva jönnek ki. VAgy ki tudja? Lehet nem jönnek ki. A húgom sem kapta el tőlem.
Köszi az ötleteket, valamit biztos kipróbálunk. :)

Vivien írta...

Sziasztok, én is nagyon sok kitartást és türelmet kívánok Nektek és a felvigyázó Nagymamának is!!! És kevés pöttyöket!

A bábszínházat bepótoljátok, lényeg, hogy a lehető legkevesebb himlőt kaparják el a Lányok.

Nem irigyellek Benneteket. :( De legalább túl lesztek rajta, remélhetően Boróka is!

Puszi.
Vivien

Loihi írta...

Jó lenne ha mégsem az lenne. Mi Leilivel eléggé megszenvedtünk. Későn jöttem rá, de ami enyhítette a viszketését és gyorsította a gyógyulást, az az aloe vera spray volt.
Jobbulást!

Kati írta...

Gyógyuljatok meg hamar! Reméljük, jól viselitek és megússzátok egy-két viszkető pöttyöcskével!

KömiMeli írta...

Drága Edith!
Írtam mailt a yahoos címedre! Gyógyulást kívánok Krisztának!
Puszi
Meli

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Kukk be hozzank van egy kis meglepink a Borokanak emlekszel hogy elkertem toletek mikor megismerkedtunk a csajok szulinapi datumat.Most megerted hogy miert>

Zita írta...

Kívánjuk, hogy könnyen vészeljék át a lányok a pötyiket! Az a jó, ha átesnek rajta gyerekkorban, ne felnőttként.
Puszi nektek!
Zita

sedith írta...

Köszönöm a többieknek is a jókívánságokat, lekopogom, elég jól bírja szegénykém.

Meli, a levelet megkaptam, remélem, hamarosan tudok válaszolni. GYógyuljatok meg ti is minél hamarabb!!!!

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Orulok hogy tetszik neked,puszika

Sz. Zita írta...

Szegény Kriszta. Gyógyulást neki, meglátod, hamar átesik rajta. Az első pár nap, mikor lázas nehezebb, de utána meg jobban kell ügyelj, nehogy elvakarja magát. Puszi nektek.

Kozma Eszter írta...

Szia Edith,

rég jártam erre. Gratula a Pasidhoz! Bár evésbé ismerlek Benneteket, de mindig harmonikusnak tűnt a kapcsolatotok és ha egy kívülálló így látja, akkor biztos így is van.
Nagyon jó az új frizurád!
Nálunk most bárányhimlő járvány van, mi megúsztuk. Kitartás!puszi

sedith írta...

Zita, Krisztának nem volt láza. Csak két nappal a pöttyök kijövetele előtt volt egy kis hőemelkedése, és kész. Úgy néz ki, hogy nem is jön újabb pötty, legalábbis ma nem volt új egy sem. És nem is viszket már annyira neki.
Hátha már kifelé tartunk...

Eszter, de örülök, hoyg benéztél! Köszönöm, kedves szavaidat Istvánnal és velem kapcsolatban. Jó, hogy megúszták a srácok! Beoltottátok őket bárányhimlő ellen?

Kozma Eszter írta...

Szia Edith,

igen mi beoltottuk őket bárányhimlő ellen. Erről anno beszélgetünk, hogy nálatok nincs ilyen lehetőség, én a szövődményektől tartottam. Örülök, hogy jobban van a kisasszony.

sedith írta...

Eszter, végülis van ilyen lehetőség, de csak rendelésre hoznak oltást. Én meg abszolút nem vagyok oltáspárti a kötelezőeken kívül. Talán van a dologban egy olyasmi is, hogy igazából csak riogatják a szülőket. Mindenesetre a szűkebb és tágabb ismeretségi körömben soha senkinek sem lett plusz baja egy egyszerű bárányhimlőből. Persze, ez nem jelenti azt, hogy nem történhet meg, de igazán nem gyakori.