2010. május 7., péntek

Kriszta nagylány

Ma ledöbbentett a kisasszony. Bemegyek a konyhába, térdel egy széken és ír. Rögtön nekemnyújtja a papírdarabot, amire írt, és kérdezi: szép betűket írtam, Anyukám? Ez állt rajta:

ÉS kezdte mondani: há betű, i betű, a betű, fordított a betű:D, Cecília betű. Tovább nem ment. Amikor rákérdeztem, hogy az utolsó, milyen betű, azt mondta, nem tudja, de olyan, mint az Edith betű. :D

Mivel tudom, hogy semmi sincs véletlenül, meg kell érdeklődnöm az oviban, hogy volt szó iylesmiről, betűkről? mert nem mondom, hogy mi sosem betűztünk, de valamikor angyon régen volt egy amolyan fellángolása a betűk iránt, azóta nem foglalkoztunk ilyesmivel!
De hoppá! Most jut eszembe, hogy az elmúlt napokban is volt valami hasonló... kinn voltunk és Kriszta hátramaradt. Egyszercsak hív: anyukám, gyere nézd meg, mi van itt: há betű, i betű és a betű. És miből voltak? A diófa barkájából rakta ki!!!
Hogy éppen ugyanezek a betűk... hmmm.. tényleg nem lehet véletlen. De hogy le is írja őket, méghozzá elég szépen ... mondjam úgy, hogy kicsit ... érdekes.

És ha már itt tartok, még dicsekszem vele egy kicsit: múltkor említettem a tudatos számolást - azt továbbra is gyakorolja. Tízen felül is próbál menni, de összegabalyodik.

Tegnapelőtt letolta a nadrágját és pucér combján ritmust ütögetett.:D Ecc, pecc, kimehetsz, stb. , miközben a ritmusütögetéssel sem tévedett.

Az éneklése, mármint a dallamvitel, elég sok kívánnivalót hagy maga után!:P Persze, a dallamot fel lehet ismerni, sőt, van amit nagyon jól is énekel, de tegnap is bebizonyosodott, hoyg ezen a téren, bizony, van mit fejlődnie!:)

Erről a "tegnapi éneklésről" fog szólni a következő bejegyzésem.

Itt az okos nagylányom:):

8 megjegyzés:

Andici írta...

Óriásit nőtt, legalábbis ezen a képen igazi nagylány már! Nagyon ügyes, Tomi épp ma jött haza egy rajzzal mamátől, írja rajta: ANYA. Bár őt a számok még mindig jobban lekötik, mint a betük :)
Milyen hamar megnőnek...

Kati írta...

Tényleg nagyon ügyes! :-)

Andi&Tomi írta...

Nagyon Okos lányod van :)Hihetetlen milyen eszük van már ebben a korban.Büszke lehetsz rá :DD

Lili'sMother írta...

Szia Edith!
Kriszta nem az oviban "szedi össze" az írást? Lili is ír betűket, mondhatom, régóta...a nagyoktól az oviban rengeteget tanul, mint a kosz, úgy ragad rá az okosság :-D
Érdekesnek tartom pl, hogy míg itthon tanítanék neki valamit rajzolni, nem megy, azt az oviban a nagyoktól erőlködés nélkül megtanulja.
Most pl. az ABC nóta megy nálunk nagyon...jó kiindulás.
Persze, ugyanígy hazahoz olyan szavakat és tetteket, amiket itthon nem hall és nem láthat :-S Dehát ilyen ez...
Puszi nektek: Nóri és Lili

sedith írta...

Nóri, ebben van valami, mert mindenben utánozza őket. Bár most már csak a kis- és középső csoport van együtt, azért vannak alkalmak, amikor a nagyobbakkal is találkoznak és ellesik a "tudományokat". A férjem említette, hogy múltkor,a mikor jöttek haza, Kriszta meglátott egy nagy kislányt, amint szaladva megy le a lépcsőkön. Azóta ez megy itthon is. :D

iri írta...

Bizony ugyes!

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Sziasztok!
Ujra itt vagyunk es olvastuk a Kriszta torteneseit.Ngayon ugyes nagylany mar,hogy igy ismeri a betuket es tudja hogyan kell leirni meg hogy melyik milyen betu.
A szamolas is biztosan jol megy neki,hamarosan irni fog a lanyka.
Gyonyoru a kepen ,es tenyleg nem lehet egybeeses a barka kirakassal.
puszika

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Most lattam csak az elobbi bejegyzesbe hogy irtal nekunk es hogy szivesen latsz minket.Igy jovunk ezutan is.
Remelem neked is tetszetek a lanykaim.
Most lattom hogy Borokat meg Julianak is hivjak.Tunderiek nagyon alanykaid.puszika