2010. május 30., vasárnap

Al Bano Carissi

Csak éldegélünk csendesen. No meg néha hangosabban, mint pl. ma este, amikoris koncerten voltunk. A Vásárhelyi Napok zárórendezvénye volt az Al Bano Carissi megakoncert. Ritka, hogy mi is részt veszünk az ilyen népünnepélyeken, vagy inkább tömegnyomorokban, de ma szívesen elmentünk meghallgatni élőben a remek énekest. Bár távol voltunk a színpadtól, azért néha, két fej között megpillanthattam az alakját, és megállapíthattam, hogy ... nos, őt sem kíméli az idő. De a hangja ugyanaz. Amikor nyitódalként felcsendült a Felicitá, egy emberként énekelt mindenki: kicsi és nagy egyaránt. Mert jó, hogy ottvoltak a kisgyerekek, akiket a szülők magukkal vittek (mint mi is), és persze, a tizenévesek is ottvoltak, hiszen egyszer vannak vásárhelyi napok egy évben, de ott volt az előttünk járó generáció, ott a szüleink generációja, és a nagyszüleinké. Ugyanúgy örült, énekelt, ágaskodott, netán furakodott az öreg is, mint a fiatal. :) És ez szép volt. Edda-koncerten pl. ilyet nem látni!
Azonkívül a koncert felemás volt. Kriszta szerint zajos. És neki nem tetszett. Nekem sem tetszett minden és Istvánnak sem. Távol voltunk egymástól, egy-egy lányunkat ölbe-nyakunkba véve hallgattuk a műsort; én Borókával kicsit hátrébb, ahol már "szellősebbek" voltak a sorok, csoportok.
A hangosítás, főleg az elején elég gyatra volt. Aztán meg a műsorszámok voltak furcsán összeválogatva, vagy akár azt is mondhatnám: voltak oda nem illő számok. Mert szabadtéri koncerten "mit keres" az Ave Maria? Vagy Al Bano-koncerten a Gipsy Kings Volare-feldolgozása? A "népnek" a Felicitá, a Libertá, a Sharzan, Sharzan és társai kellett, amik elhangzottak, de távol egymástól, így végülis nem tudott kialakulni a koncertekre jellemző "forró hangulat". És, nem beszélve arról, hogy mennyire hiányzott Romina hangja. Hiába vette át a szerepét három nőszemély, a hangszínük hiába hasonlított, az eredeti hangot nem tudták odavarázsolni. Sajnos.

Nem sokat tudok róluk, miért mentek szét, mikor, csak azt tudom, azt láttam, hogy a világ álomházaspárjából egy elpocakosodott, öregedő pasas maradt. Akinek azért a hangja ugyanaz, mint amit '92-ben az autó magnójából hallottam és próbáltam teli torokból túlharsogni.

10 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Jo kis napotok volt vagy estetek,erdekes lehetett a koncert.Varosnapok voltak,hat nalunk is szokott lenni es mindig nagyon klasz.Mar hianyoltunk titeket.DE gondoltuk hogy a jo ido miatt vagytok tavol.puszika

sedith írta...

Izabella, sajnos, a jó vagy rossz idő nálunk már nem bír túl nagy jelentőséggel, a láynok oviba járnak, nekem meg múlt héten rengeteg intéznivalóm volt, főleg ezért nem jártam erre. De majd írok róla...:)

Ági írta...

Érdekes, hogy pont ezek miatt maradok távol legtöbbször az élő koncertektől. Mert már nem ugyanaz, mert már erőltetett lenne. Szívesebben hallgatom itthon vagy az autóban cd-ről az énekeseket, akiket úgy látok ilyenkor magam előtt, ahogyan fénykorukban énekelhettek.

Azért nem lehetett olyan rossz. Jó,hogy belinkelted a videot, az elején épp arra gondoltam (amikor még nem láttam lent a dobozt) hogy rákeresek, mert kedvet csináltál hozzá.

Lányoknak pedig minden új élmény érték vagy nem?!
Puszi
Ági

Sz. Zita írta...

Hogy-hogy ilyen hamar voltak a vásárhelyi napok? Mindig érettségi időre esik, július eleje. Gondoltam elkapom. Apropó, vasárnap érkezünk haza Barnival, Isti később jön :)

Loihi írta...

De jó. :-)
Azt hiszem vmi tragédia történt az egyik gyerekükkel és ebben a fájdalomban távolodtak el egymástól.

sedith írta...

Ági, sajnos, rajtunk is nyomot hay az a fránya idő, bármennyire is nem akarjuk észrevenni, vagy egyszerűen nem is vesszük észre!

Zita, már tudom. :) Éppen ma újságolta Édesanyád fülig érő szájjal. :) És ... nekem is fülig ér a szám. :)

Eszter, azóta rákerestem egy kicsit és igen, eltűnt az egyik lányuk, aki, úgy vettem ki az írásokból, mai napig nem került elő!

szannalina írta...

Zita
Ez alkalommal is az érettségi időszak alatt volt! Új tanügyminiszterrel új törvények jöttek!

sedith írta...

Ani, ezt hogy érted? Most zajlik az érettségi??? :O:O:O Teljesen házon kívül vagyok, ezek szerint!

Sz. Zita írta...

Most volt az érettségi??? Ilyen hamar??? De hogy-hogy? S a tanév kezdés is változott?

Edith, gondolhattam volna, hogy nem tudja magában tartani, de hogy ilyen hamar megtudod, háát, lesz egy-két szavam hozzá :) Azt szerettem volna, ha tőlem tudod meg :D

sedith írta...

Zita, teljesen véletlenül tudtam meg: ha nem tegnap adta volna ide az Erdélyi konyhákat, nem is tudhattam volna meg. dehát persze, hoyg örült és nem tudta magában tartani. És én így is úgyis szintén nagyon örülök!:)