2010. március 22., hétfő

Már nem tudom, mit írjak, mit mondjak rá... Boróka megint itthon: köhög és folyik az orra. És mellesleg korán ébred, mert megszokta, aztán semmi sem jó neki, nem igazán eszik, de még inni sem akar. Legalábbis így volt délelőtt. Most várom, hogy ébredjen, mert háromnegyed 11 körül már elaludt. Remélem, fog ebédelni.

Most, egyelőre, nem orvosozunk. Kicsit elegem van a sok gyógyszerből, amiket bekapott, és mégis beteg, újra. Az oviban nincsenek beteg gyerekek, legalábbis nem hiányoznak tömegesen, mint tél közepén, úgyhogy még arra sem foghatom, hogy ott szedte össze. Pedig valahol felszedte. Vagy, lehet, megfázott. Az a pár másodperc, ami eltelik, míg kibújik reggel a zsákjából, pizsamájából, és a bilire ültetve betakarom egy kispléddel, az lehet a rés. Vagy azok a percek, amikor nem veszem észre, hogy levetette a szandiját és ő zokniban lófrál a lakásban...

Mivel nincs láza, tényleg inkább a megfázásra gyanakszom. És éppen ezért azt mondtam, most magam kúrálom ki. (Legalábbis 1-2 napig nem adok mást. Ha netán rosszabbodna, akkor feltétlenül megyünk az orvoshoz.) Vettem Oscillococcinumot, újabb Stodalt, és van Homeogene meg Apis a torkára-garatra. És megy tovább az Echinacea+propolis, Imunogrip (ez is echinacea-tartalmú) és C-vitamin. Illetve gyógyteák: bodza-menta-sárgafű (ennek nem tudom, mi a rendes neve). Béres cseppeken gondolkodom, de még nem vettem. Van-e valakinek erről valamilyen tapasztalata?

Update:
A helyzet nagyjából változatlan. Reggeliben eléggé köhög, váladékosan, így aztán a Humex is bejött a "hiup"-ok közé (szirup - de majd leírom a szavait, amiket olyan érdekesen ejt, mond:D), ma pedig, ha nyit a gyógyszertát, azt hiszem, megveszem a Béres cseppet is. Napközben jobban van, kevesebbet köhög, kevesebbet folyik az orra. Tegnap elég jól evett, a kedve pedig, délután, a kiadós, 3 és fél órás alvás után nagyon jó volt. Most elvitték Anyuék, én is hamarosan megyek utána. Sütünk a konfirmálásra.

6 megjegyzés:

Timi írta...

Basszus, hihetetlen. Gyógyszerek... :(

Borókának mielőbbi jobbulást kívánok!!!

És ha így rákérdeztél a Béres-cseppre: tavaly augusztus végén kezdtem adni a gyerekeknek, azóta tán 3x voltak betegek, de szerintem azért, mert volt egy időszak, amikor egész egyszerűen nem volt rá pénzem. (mármint a Béresre meg a c-vitaminra)
Ha jól olvastam, kell kb 5-6 hét, mire kifejti a hatását, de szerintem ez kevesebb. Laikusként mondom... szerintem jó nagyon. Nálunk ipari mennyiség fogy, ugye 3 gyerekre. :) De imádják a c-vitamint (azt kell mellé szedni), narancsos rágótablettát szoktam venni, a cseppeket meg elrejtem az innivalókban. A sok vastól (tapasztalat, haha), amit tartalmaz, kissé fém íze van, de azért el lehet " dugni" itt-ott. Bevált.
A védőnőnk is azt mondta, jól döntöttem, amikor erre szavaztam. :)
Ő is azt ad a lányának.
Gyógyuljon az a kismanó! puszi: T.

Ági írta...

Szia sorstárs!
Nálunk Eszter az esendő, ő az aki gyakorlatilag folyamatosan taknyos, köhögős. Viszont amióta elkezdtük a Medorphinum nevű homeopátiás bogyót, erősödött az immunrendszere. Nem tudom. Felmerült egy esetleges mandulaműtét is de szerencsére csak az én fejemben. Az orvosunk aki minden téren a gyengéd gyógymód híve, azt mondta hat éves korig várjunk, addig sokat változhat. Éppen ma kértem időpontot az orr fül gégészetre, nézzék meg alaposabban Eszteremet. Aztán lehet, hogy a téllel együtt ez a sok megfázás is elillan. Úgy legyen! Béres cseppről rosszat még nem hallottam.
Puszil
Ágnes

Kati írta...

Nekünk csak betegség-ügyben van tapasztalatunk, kedves Edith! :-S
Egy cipőben járunk ugyanis. Marci reggel meg délután jelenik meg csupán az oviban pár percre, de én vallom, hogy onnan "hoztuk". Nem kell, hogy járvány legyen, elég, ha pár gyerek hordozó, de erősebb az immunrendszere, mint Borókának, Marcinak, s rajtuk máris kijön. Hála Istennek, nálunk sem az egetverően magas láz van most "terítéken", hanem valami enyhébb változat. Viszont erős náthával. Az legalább színtelen, így mi is mellőzzük - egyelőre - a dokit. (Mondom, hogy hasonló a "cipőnk". ;-))
Nálunk a Nasivin-csepp-Nurofen - Immunoglukan trió a menő. :-)
(Olyan kimerítő helyzetjelentést, leírást írtam itt neked, hogy azt hiszem, bemásolom a naplónkba, s nem kell gondolkodni. :-P)
Gyógyulj meg hamar, édes Boró!!! :-)

Szitya írta...

Szia Edith!
Bármilyen hihetetlen ez most már számomra is, de volt egy időszak, amikor Zita is nagyon beteges volt, egy komoly bakteriális fertőzést követően (amivel kórházban végeztük, intravénás antibiotikum kúrával). Az ezt követő betegeskedést végül egy ún. Broncho-Vaxoom kúrával számoltuk fel. Ez egy immunerősítő gyógyszer (tehát nem vitamin, és csak orvos írhatja fel). Úgy kellett szedni, hogy egy hónapig, aztán egy hónap szünet, utána két hétig szedni, két hétig nem, stb. Nekünk annyira bevált, hogy Zita azóta szinte nem volt beteg (most gyorsan lekopogtam). Egyébként Emma is kapott egy ilyen kúrát, az ovi elején. Nála is működött.
Ez csak egy tipp. Meg aztán lehet, hogy ami az egyiknek jó, az a másiknak nem. A vitaminkészítmények pl. nálunk nem igazán kerültek sosem forgalomba (néha a Béres csepp esetleg, étvágytalanságra). És ahogy a másik blogodban követhetjük, te is kellőképpen vitamindús étrendet biztosítasz a leányzók számára, ahhoz, hogy a C-vitamon kívül (esetleg) ne szoruljanak pótlásra.

De hangsúlyozom, nem adnék tanácsot, csak leírtam a mi tapasztalatainkat!
Jobbulást!
Puszi,

Szilvi

iméon írta...

szegény, tudom mit érzel, én is ki vagyok, hogy ennyit beteg Eszter. Most remélem felépül a nagyiknál rendesen. Unom ezt a mókuskereket, hogy baci, antibiotikum, ovim legyengülve újabb baci. áááááá
De itt a tavasz, hátha ez majd segít. Puszi.

kata írta...

Egy hajó, úgy látszik.
Harmadik menet nálunk.
Én adok/adtam Béres cseppet, de úgy látszik nem tudjuk elkerülni a találkozást a bacikkal, ha bekerülnek közösségbe. És ahogy mondják, ettől is erősödnek, hogy maguk győzik le őket.
Kitartás, ezt mondogatom magamnak is és jobbulást Borónak.
Puszi,
Kata