2013. október 23., szerda

Már megint dönteni kell

Az eszem egyik fele tudja, hogy nincs értelme. Fölösleges idő- és energiapocsékolás, és végső soron még pénzpocsékolás is. Azt is tudom, hogy nem akarom. Egyetlen porcikám sem kívánja, hogy alávessem magam a több évig tartó tortúrának.

Az eszem másik fele viszont azt is tudja, hogy aki benne van a rendszerben, annak haladnia kell. Az idő telik, jobb lehetőség abszolút nincs kilátásban, fejlődni muszáj. Magyarán, ha elkezdted a táncot, járod kifulladásig.

És eddig végülis rendben is van minden. Az bosszant, hogy egyszerűen elvárják az embertől, hogy olyasmikat tegyen, amit nem akar. Azaz olyasmit is, amit nem akar, és amiből túl sok haszna sincs. Nem konkrét személy várja el, csak úgy általában, a társadalom. Mert hát miért ne tennéd, hát muszáj!!! Meg aztán lehet még magad is bedőlsz ezeknek az elvárásoknak, és lehet arra gondolsz: ha nem teszem meg, azt hiszik félek, vagy nem vagyok képes rá. Leépítéskor kiraknak, ha nincs elég pontszámom, ehh, az idő úgyis telik, ne teljen fölöslegesen... És ott találod magad valami olyasmiben, amit igazából nem is akarsz, amihez nincs kedved, amit nem szeretnél, mert nem törsz ranglétrabeli babérokra, nem törsz semmilyen vezető funkció felé, nem kellenek plusz feladatok és megbizatások, és nem utolsó sorban, amiből nincs még hasznod sem. Mert 40-50 lej pluszban, az nem reális haszon, valljuk be. És nem tudod, mit tegyél: hogy hallgass a saját eszedre, a józanabbikra, a reálisabbikra, szembepisilve ezáltal a széllel, vagy tedd azt, amit elvárnak tőled, mert, ugyebár: muszáj.

*****************************************************************

És döntöttem. Nem csakazértis, de most szembepisilek a széllel. Egy év múlva azonban dönthetek másképp is. Addig még van idő gondolkodni.   

7 megjegyzés:

Éva írta...

Ezt sajnos, csak te döntheted el.Véleményt mondhatok de a döntés nálad van. Ha nincs kedved hozzá akkor fölösleges energia és idő pocsékolás sőt azalatt az idő alatt még fogod csinálni állandóan magadat emészted vele! Ami árthat az egészségednek is!

Kati írta...

Ismerem a szitut. Tanűgy. Románia.Legalábbis a soraid között ezt olvasom.
Én már legszívesebben otthagynám, ha valami máshoz is értenék.DE nem értek.

sedith írta...

Éva, persze, hogy nem dönthet senki sem helyettem. Nem is azért írtam le, csak le kellett írnom feszültség-levezetőként.
És miután leírtam, máris tisztán láttam, és könynebben döntöttem. mert már döntöttem.

sedith írta...

Kati, igen, tanügy. Azért nem olyan könnyű otthagyni valamit, még akkor sem, ha értesz más dolgokhoz is.

VRJúlia írta...

:)

Virág írta...

Továbbtanulni kellene?? :O

sedith írta...

Virág, nem éppen, bár mégis. Egy 3 év múlva esedékes, úgynevezett fokozati vizsgáról lenne szó, ami azonban elég sok idő- és főleg idegráfordítást igényelne addig, amíg eljönne. És úgy érzem, nincs kapacitásom rá. De a döntés nem végleges, ha akarom, bármely tanév elején benevezhetek a következő három évre. Most mindenképpen halasztottam.