2008. június 2., hétfő

Múlt és jövő




Ugye, milyen csodaszépek ezek a képek?:o
Nos, hát évek óta, amióta itt lakunk, ez a csodálatos kilátás tárul a szemem elé, ha kinézek a konyhaablakon.:( A garázsok-szegélyezte, piaccal és egy-két üzlettel szomszédos tér parlagon hever. Gyomnövények díszelegnek itt-ott, autóroncsok törzshelye, autók nyomai szántják fel főleg esőzésekkor, és egy ideje, amióta epítkezés zajlik a szemközti tömbháznál, építkezési törmelékkel van teli. :( Sokszor beszéltük szomszédokkal, hogy milyen szép parkot, játszóteret lehetne itt kialakítani, nemegyszer még aláírásgyűjtés is volt ennek érdekében. Bennfentesektől hallottuk aztán, hogy a játszótér kialakítását a helyi tanács megszavazta, a pénzt kiutalták rá, és ... ennyi. A polgármesternek fájt a háta közepe, hogy kivitelezze.:-@ 

Nagy nap volt a tegnapi. Önkormányzati választások voltak országszerte. Nálunk, Szentgyörgyön 16!!! évig volt hatalmon az eddigi pogármester. De már csak VOLT. A tegnapi megmérettetésen szerencsére az jött ki győztesnek, aki véleményünk, de a lakosság nagyrésze, azaz mintegy 54%-a szerint is a legjobban megérdemelte. Fiatal polgármesterjelöltünk nagyon tisztességes kampányt folytatott, igyekezett csupán saját erényeivel, eddigi tanácsosi eredményeivel bemutatkozni és hatni a választókra, ellentétben az egyik "független" ellenjelölttel, aki az összes piszkos eszközt megragadva, vetélytásrai befeketítésével, adatok ellopásával a polgármesteri hivatalból, ital és étel osztogatásával (amit különben törvény tilt és büntet) a választópolgárok között és sok más hasonló tettel próbált érvényesülni. De úgy látszik, hogy most már az emberek tudják, hogy melyek az üres, hangzatos szövegek és nem dőltek be neki. Az illető mindent ígért, mindent garantált, és az ilyen dolgokból már lassan elegünk van. Szabi viszont elmondta: ez van, de ez lehet belőle. Nem garantált, nem ígérgetett. Valahogy az volt az üzenete: én ez vagyok, más nem lehetek, a többi önökön múlik. És őt választotta meg a község elsöprő többséggel a többi jelölttel szemben. Ez viszont azt bizonyítja, hogy a többségi nemzetiség lakosai közül is sokan adtak hitelt Szabolcs szavainak, azaz rá szavaztak. Most már reméljük, lesznek érdemi és látható változások a község életében, arculatában.

Bocsánat, az előbb nem jól fogalmaztam. Mégis ígért valamit Szabi: mégpedig azt, méghozzá nyomatékosan, hogy két játszótér fog felépülni a községben. Még az IDÉN. 
Nem tudom, de valahogy biztos vagyok benne, hogy ez így is lesz. (További infók itt:  
http://krisztaboro.blogspot.com/2008/12/jtsztr.html )

Nincsenek megjegyzések: