2016. február 29., hétfő

Nem rólunk, de ez is rólunk szól

Sok-sok évvel ezelőtt egyszer tudósítottam arról, hogy egy fiatal és lelkes polgármester szállt versenybe a régivel (aki azóta  - Isten nyugtassa - már nincs is az élők sorában), és remélhetőleg egy teljesen új korszak kezdődik a község életében.
Itt az általa legelőször szervezett gyereknapról írtam: http://www.babaszoba.hu/services/naplok/post/krisztaboro/Gyereknap?id=129976
Ez egy néhány nappal későbbi írás, amikor már tényleg megnyerte a választásokat, és elkezdődött az első mandátuma:
http://www.babaszoba.hu/services/naplok/post/krisztaboro/Mult_es_jovo?id=130039
Néhány hónappal később ezt írtam:
http://krisztaboro.blogspot.ro/2008/12/jtsztr.html

Rá négy évre, 2012-ben (éppen akkoriban volt felfordítva a lakás, utána meg érvényét veszítette. :P) azt hiszem, elfelejtettem írni arról, hogy a választópolgárok 88%-a adta rá voksát, és amit elkezdett első mandátuma idején, folytatta újabb 4 éven át.

Most pedig, egy ilyen "díjat" nyert a község:
http://www.e-nepujsag.ro/op/article/országos-második-lett-marosszentgyörgy-romániai-kulturális-községek-versenyében
A lényege annyi, hogy többszáz beiratkozott falu közül Marosszentgyörgy lett Románia 2. kulturális falva. A lehetséges 100-ból 97 pontot adtak: a zsűri a multikulturalitást, a kulturális programok számát, minőségét és azok sokszínűségét értékelte ilyen magas pontszámmal. Persze, mindez lehet nem tűnik nagy dolognak, de amint a cikkben is írják, bizony nagy dolog, mert eddig még sosem díjaztak olyan falut, ahol a többség magyar, és magyar anyanyelvű a polgármester is. Az más kérdés, hogy ez ma már normális kellene, hogy legyen, és az "etnikai faktor" ne legyen mindig annyira kihangsúlyozva, de kérem szépen, itt most Románia van, és az itt és most Romániájában ez még mindig időszerű (hogy szépen fogalmazzak). Ámbár, hogy ezt a díjat a község javarészt éppen ennek az etnikai sokszínűségnek köszönheti, szóval, be is fejezem a papolást. :) 

Nincsenek megjegyzések: