2013. július 25., csütörtök

Breaking News - Mai képriport

Múlt héten tudtuk meg. Már két hónapla titkolják. Még kezdetleges ott minden, még - ahoyg mondanánk - "nincsenek körülmények"; még a földön eszünk, bár asztallapon, csak a lábakat nem szereltük fel rá, mert hozzáértőbb kezekre bízzuk :); és még kóceráj a diófa alatti tákolmány. De ... csend van, amit csak óránként szakít meg egy-egy autó elvonulása, de annál gyakrabban a szomszéd szamarának a bőgése; harsány a zöld  és tiszta a kék  - mindenféle árnyalatában; jónak ígérkezik a termés, rengeteg az ezerféle gyümölcs - van ami már elérett, és van, ami már érik; és harapni lehet a levegőt, olyan friss, dús, főleg a diófa alatt, ahol bárhogy is álljon a nap, mindig árnyék van. Még rengeteg munka kell ide, nagyon sok a tenni- és szépíteni való, de ahogy őket ismerem - és ha az Isten erőt, egészséget ad nekik - egy-két éven belül igazi paradicsommá változtatják. Nagyon jól érzik magukat itt, úgy érzik, hazajöttek. Mi is. :)

Fotózgatva erről-arról:

A pokrócon: játék, meseolvasás, gyümölcsevés

Ama bizonyos diófa alja, ama bizonyos tákolmánnyal

A bejárat és az utca felől

A kert végéből
Roskadoznak a fák a termés alatt:

Pónyik alma

Más alma (még nem tudjuk, milyen)

 És ismét más alma (még nem tudjuk, milyen) 

Őszi/téli körte
 A fák és a befektetett munka gyümölcse:

Ezek már érnek

Mama kínálgat, tata kóstolgat

Egyéb termés is jócskán van:

Boró és a krumpliszedés 1.

 Boró és a krumpliszedés 2.  

Jövőbeni tervek:

Kriszta azt magyarázza mamának, jövőre mit hogyan kellene csinálni, mit hova kellene vetni, ültetni. :) 

Itt már valami másról folyik a szó...

... köze van, azt hiszem, a karalábéhoz...

Aha, ez lett a vége, és jóízűen elfogyasztottuk. :)
 Egy kis mókára mindig kerül idő és körülmény:

Bújj, bújj, zöld ág... karalábésan 1. 

 Bújj, bújj, zöld ág... karalábésan 2.  
 A "földön" ettünk:
Munka után édes a pihenés, és jólesnek a finom falatok

Zsíros kenyér paprikával

Zsíros kenyér paradicsommal

5 megjegyzés:

Kati írta...

Na én is egy ilyen helyen szeretném tölteni öreg (és fiatal)napjaimat:)
Most költöztek oda (gondolom)anyukádék?

sedith írta...

Kati, én úgy vagyok vele, hogy nem vagyok biztos benne.:) Egy-egy ilyen délután, mint a tegnapi, nagyon jólesik, sőt, vágyom rá, de nem biztos, hogy huzamosan kibírnám. Persze, a következő 20-25 évben még változhatok, de amilyen mehetnékem szokott lenni mindig, nem tudom, le tudnék-e cövekelni egy helyen.
Pl. ha egy hétvégi házam lenne valahol, bele is betegednék, mert akkor azt jelentené, hoyg szinte mindig csak oda kellene menjek. Én pedig olyan vagyok, hogy bármiylen jó legyen valahol, csak hosszabb idő után jönne rám, hogy újra visszatérjek. Bulgáriában is csodás volt, de el nem tudnám képzelni, hogy jövőbe is oda menjek. :) Szóval, jól érzem itt magam, alkalmanként, egy-egy délután erejéig.

És nem, nem költöztek oda, nem is áll szándékukban. Ez egy kicsi kert (gyümölcsös és némi veteményes), és egyelőre nem is lesz ennél több, csak amolyan "pihenősziget" nekik. :) Ahová kimozdulhatnak a 4 fal közül, és ahol cselekvéssel tölthetik a pihenést.
Jaj, és persze, nem tudhattad, de anyósomék ők, nem a szüleim. :)

Kati írta...

Hát én pedig pont egy ilyen kertre vágyom a házam mellé:)Nyaralót, azt én sem szeretnék, szeretnék én is több helyre eljutni:)

Virág írta...

:) Ez nagyon jóó! A mi birtokunkon még elég kicsik a fák, de a nektarint már láttad a fészen... :)

sedith írta...

Virág, itt is vannak még kicsi fák, és még szándékoznak ültetni is, de vannak öreg hatalmasak is. Sokat ki is kellett vágni, mert évek óta nem volt rendesen gondozva a kert, mondták is anyósomék, hogy kész dzsungel volt egy-egy kertrész.
De már most alakulgat, és ettől arrafelé csak jobb lesz a helyzet, mert ahogy apósom ráteszi valamire a kezét, rögtön kivirul minden. :)