2013. június 21., péntek

Premierek (2.)

Ha már írni nem tudok róla - hiszen már több, mint 1 hónapja volt - és a hiteles krónikázáshoz szükséges lenne a kellő hangulat, hogy vissza tudjuk adni mindazt, amit azokban a pillanatokban gondoltunk, éreztünk, láttunk, legalább néhány fotó örökítse meg az osztály marovécsi kiruccanását. Mint írtam, múlt hónapban jártam először a Kemények marosvécsi várkastélyánál, holott szülőfalum "tőszomszédja" Marosvécsnek. De úgy látszik, ennek a pillanatnak most kellett eljönnie, amikor 15 másik szülővel együtt elkísértük gyerekeinket a Marosvécsen megrendezett Hagyományőrző Fesztiválra. Szívet melengető volt látni azt a sok ügyes diákot és pedagógust, aki jelenlétével megtisztelte a rendezvényt, és aki egytől-egyig igyekezett a legjobbat kihozni magából. S bár természetes, hogy mindenkinek a sajátja felé hajlik a szíve, és azt mondom, számunkra a mieink voltak a legjobbak, legszebbek, legügyesebbek (különben nem volt rangsorolás), el kell ismernem, hogy rengeteg ügyes, tehetséges gyerek volt még ott.

A mi osztályunk, a Harmatcsepp,
amúgyis különlegeset produkált, olyat, amit kicsik-és nagyok sem gyakran látnak: 10-en a gyerekek közül citerán játszottak mindenki ámulatára. És 16-an ropták-járták aztán a táncot verselgetve, énekelve, kurjantgatva közben. Nagyon büszkék voltunk rájuk. :)











3 megjegyzés:

Virág írta...

KrisztaBoróanya! Tessék írni! Téglát hordani úgysem nagyon lehet ebben a nagy melegben!!! :)

Virág írta...

Ja, Zatyi sem akart hallani harmadikról. Mire megkérdeztem tőle, hogy akkor ugye nem baj, ha nem rád hasonlít... :P Igaz, nekem van egy kis előnyöm, hogy 28 évvel fiatalabb vagyok. És.. Tudod. Eleinte tudomást sem akart venni az állapotomról, most meg hozza a sóskiflit, és kérdezgeti, fáradt vagyok-e? Ez olyan jóóó! :) István sem gondolná meg magát, ha már pocakban lenne? :)

Nem tudtam, hogy a Borsa is helységnév, de igazából csak azokkal van bajom, amelyikről mindenki tudja, hogy az, mint a Barót.. :)

De.. A megérzéseimtől elkezdve minden .. hogyismondjam... spirituális jel arra mutat, hogy lány lesz... :S

sedith írta...

Virág, téglát, szerencsére nem is kell hordanom, ellenben van egyéb "finomság", amit meg kell tennem. Ne félj, amikor "jön", úgyis írok. :)

Tudod, inkább nem szeretném "kipróbálni", hogy mi lenne, ha. :) Így biztosabb. :P :D

Hát igen, sokak számára tényleg furcsa lenne egy Barót vagy Torda nevű kisfiú. :) De tudod, ha valakinek ez tetszene, a többiek úgyis elfogadnák, és néhány év múlva már fel sem tűnne, hogy milyen "különleges" név.:)