2012. szeptember 9., vasárnap

Hogy lehet-e fokozni még...

... majd kiderül, ha Borókát is elviszem biorezonanciára. És a lehető leghamarabb sort (és pénzt) kerítek rá.

Történt ugyanis, hogy július elején a lányok betegek voltak: orrfolyás, köhögés, kicsi láz, hasonlók. A családorvos "normál" kezelést írt fel, antibiotikummal, szirupokkal, ahogy kell. (Ezt már sokszor írtam, de ismét írom: az orvosunk nem ad AB-t ha kell, ha nem; ha mégis felírja, akkor abszolút indokolt, ilyen szempontból telejsen megbízom benne. Nem is ezzel volt/van baj.)  A baj ott kezdődött, hogy lejárt a kezelés, elfogytak a gyógyszerek, de a köhögés, mégha csillapodott is, nem múlt el teljesen. Nem aggódtam, hiszen tudom: a köhögés 2-3 hétig is elhúzódhat még a kezelés lejárta után. Aztán lejárt 2-3 hét, de a köhögés nem múlt el. Bocsánat, Krisztánál nem múlt el, Boróval nem volt gond, mégha időnként ő is köhintett egyet-egyet. Na, gondoltam, veszünk egy Stodalt, az már megbirkózik ezzel. Elfogyott a szirup, sehol semmi. Anyósom tüdőgyulladása kapcsán beszéltem a tüdőgyógyász ismerősömmel, és megemlítettem neki is: Prospan. Azt vegyem, természetes szirup, nagyon jó. Lejár, és sehol semmi. Ekkor már augusztus közepe volt. Aztán Júlia blogján olvastam a fenyőrügy-szirupot, s mintegy a homlokomra csaptam: hát persze, eszembe sem jutott, az nagyon jó köhögés ellen. Egy-két nap után mintha-mintha kevesebb lenne a köhögés, mintha-mintha ez lesz a végső ellenszer. De nem.

Úgyhogy, azt mondhatom: Kriszta végigköhögte a nyarat. Nem egyenletesen, hanem hol többet, hol kevesebbet, mikor erősebben, mikor enyhébben, de teljesen nem múlt el. Mindeközben teljesen egészséges volt: nem volt lázas, nem folyt az orra, nem tüsszögött, semmilyen más tünete nem volt. És eljött augusztus vége, amikor egy napon hallom, hogy eléggé recsegősen köhög, mint amikor váladék szakadozik fel.  Ekkor már kitört belőlem a pánik: mi a fene, végigköhögte a nyarat, semmi sem használt, mindjárt kezdődik az iskola-óvoda (mert ekkorra Boró is rendesen "ugatni" kezdett), hát a végére járok bármi áron is. (Annál is inkább, hogy idén ismét hallottam azt a sípoló hangot a mellkasában, amire tavaly egy 3 hónapos kezelése volt, igazából eredménytelenül.) Családorvossal egyeztetve tüneti kezelésben egyeztünk: gyulladásgátló, köptető, antiallergén szirup (esténként) mindkettőnek. Egy hét után Borónak szinte kutya baja sem volt, Kriszta továbbra is köhög. Többnyire reggel és este, de néha éjszaka is rátör egy-egy néhány perces roham, napközben csak nagyon ritkán. Csütörtökön csak délután mentem oviba, ezért reggel felöltöztettem őket, és minden jelentkezés nélkül beállítottam velük a tüdőgyógyász ismerős rendelőjébe. Nem volt gond, nem volt sok beteg, így be tudott venni minket is. Eredmény: valóban van némi váladék a hörgőkben, de amúgy tiszta a tüdeje. Biztos-ami biztos alapon röntgent is készített, sőt egy ún. fúvás-próbát is csináltatott vele (orrát lecsiptették, a szájába egy tubust tettek, amin beszívta a levegőt, amjd teljes erejéből, a lehető leghosszabban kellett kifújnia), mindkettő tökéletes. Gondolkodott, mi legyen, én  megemlítettem, hogy valamilyen allergiára gyanakszom. Megerősített ebben ő is, és el is küldött allergiatesztre. Amit persze, aznap nem végeztek végül el, amikor kiderült, hogy antiallergént szedett egy hétig. Azonban tudom én, hogy ezek a hagyományos allergiatesztek nem valami performánsak, csak nagyvonalakban, inkább "gyűjtőfogalmakban" mutatják ki, ha valami gond van. Úgy okoskodtam: mindenképpen megcsináltatom, legalább két helyről lesz információm, mert közben már eldöntöttem magamban, hogy elviszem biorezonanciára is. Hazafelé menet már be is mentem, és szóltam az asszisztensnőnek, hogy ha hely ürül, a lehető leghamarabb hívjon. Azt nem is reméltem, hogy másnap már fel is hív, és szombaton mehetünk is. De voltunk. És kiderült. Igen, van allergiája. Amire egyelőre igaz, hogy nem lehet kimondani, hogy allergia, inkább csak érzékenység, hiszen még lehet esély arra, hogy elnövi. Különben pedig a laktóz a bibis. Tej- és mindenféle tejtermék egyelőre két hónapig kilőve. Legalábbis azok, amik laktózt tartalmaznak. De szerencsére, hogy lehet kapni szinte mindent laktózmentesen is. Az árával meg ... nem törődünk. Ez kell, most ezt vesszük meg.
Aztán két hónap múlva visszamegyünk kontrollra, és meglátjuk, mi lesz akkor az eredmény. Ha nincs javulás, akkor sajnos ki lesz mondva a szentencia: allergia. Ha pedig lesz javulás, akkor nagyon lassan, fokozatosan, kismértékben visszavezethetjük a tejtermékeket. Megértette a kicsi angyalom, hogy neki mostantól egy ideig nem szabad "rendes" tejet, sajtot, joghurtot ennie-innia, és olyan édesen mondja: csak laktózmenteset szabad. Apuka ehet fruktózt, én nem ehetek laktózt.:) És mindenkinek megmagyarázza, hogy ezek micsodák.:)

Szóval, így állunk: disznóhús nem, mert én nem ehetem; cukor nem, mert István nem eheti; tej nem, mert Kriszta nem eheti, most már csak az hiányozna, hogy Borókánál valami lisztérzékenység derüljön ki (pedig valami biztos van, mert nemhiába jelennek meg ősztől tavaszig a száraz foltok a testén), mert akkor el leszünk látva. Hányfelé kell majd főznöm, hogy mindenki ehessen?! :((((((((((((


4 megjegyzés:

VRJúlia írta...

Valaminek mindig kell lennie, hogy ne unatkozzunk? :)
Viccet félretéve- kihívás lesz számodra, de megállod a helyed, jókat főzöl, sokféleképpen!
Jó egészséget:)

sedith írta...

Igen, ez a jó kifejezés, Júlia: kihívás. Nem is hátrálok meg, tudom, hoyg megoldom, de azért nagyon remélem, hogy nem kell majd egy újabb allergia/érzékenység szerint főznöm.:(
Köszönöm:)

VH írta...

Kedves Edith,

MInden tiszteletem,hogy ennyire figyelmes vagy a családoddal szemben.Nagyon-nagyon gondoskodó ,odaadó anyuk és feleség csak a legjobbat akarja családjának. Az leygen a legkevesebb baj,hogy hányféleképpen kell elkészíteni az ételt,a lényeg,hogy legyetek egészségesek:) Legfeljebb listát lehet írni,hogy kinek mit készítesz el... mi hiányozhat az ételből.

Emlékszem,hogy Bogi régebb sokat köhögött,de nyáron (tavaly),tudtam,hogy allergia,csak azt nem tudtam mitől. De elmúlt,bár az igaz.hogy fenyőrügy szirupot én is,Bogi is szedett s attól helyrejöttünk (nagytatám testvére főzte).

U.i Irnál nekem egy levelet,hogy biorezonancián milyen vizsgálatokat végeznek? Miket lehet kiszúrni?

Sok puszi

sedith írta...

Hajni, köszönöm szépen.

Nagyon szívesen írnék neked a biorezonanciáról, de az a helyzet, hoyg fölösleges.:) Mert ott az égvilágon mindent meg tudnak nézni, ki tudnak szúrni, és ki tudnak szűrni. Allergiákat, savassági szintet, vitamin- és ásványi anyag-szintet, fogak épségét vagy betegségét, hogy egy-egy problémát milyen baktérium vagy vírus okoz, a különféle szervek működését, de vese- vagy epekövet, jó- vagy rosszindulatú daganatokat, rákot is. Szóval, mindent. Arról, hogy hogyan működik, én nem tudok írni, annyit tudok róla, amennyit én is olvastam és megértettem a neten lévő cikkekből, de számomra mindenesetre nagyon meggyőző.