2012. szeptember 22., szombat

Az újabb korszak: AZ ISKOLA

Kriszta első osztályos lett hétfőn, elkezdődött itt is a tanítás. A marosvásárhelyi Európa Gimnázium I. D osztályos tanulója lett 24 másik manóval együtt. Tanító nénije Szilágyi Hajnal. Ezen a héten még lezser volt a programjuk, minden nap 11-kor végeztek, és főleg a játékról, ismerkedésről szólt a hét. Azért apróbb feladatokat is elvégeztek már, hiszen égtek a vágytól, hoyg valamit tanuljanak is. Sőt, legtöbben a házi feladatot is hiányolták!:D:D:D

Az évnyitón:



Pityereg, mert kipukkadt a lufija...

... itt már kapott másikat, és nem tudja, hogy kacagjon vagy sírjon.

Belépés az osztályba



12 megjegyzés:

EmBeJa írta...

Sikerekben gazdag iskolas eveket a lanyodnak!!!

zafiram írta...

Akkor nektek is hajrá!!! Emese is most kezdte, de ők már túl vannak 3 hét tanuláson és talán a beszokáson is....
Nagyon tetszik a táblán az Isten hozott felirat!

sedith írta...

Emese, köszönjük szépen!:)

Zafiram, Köszönöm neked is! Viszont akkor nektek is hajrá, hajrá!:) Bizony, biztos emlékszel, itt hagyományosan szeptember 15-én kezdődik az iskola, idén azonban a hétvége miatt 17-re esett. Én jobban szeretem ezt a későbbi kezdést, mert van egy kis idő ráhangolódni az őszre. 1-én még olyan nyár szokott lenni!

A tábla... egyszerű és nagyszerű volt, tényleg. Amúgy a tanító néni eléggé szigorú pedagógus hírében áll, de nagyon ért a gyerekek nyelvén, és nagyon tudja a dolgát. Tetszik, ahogy a beszoktatást is csinálja. Tanulnak is, fel is méri a gyerekek képességeit, és ők észre sem veszik ezt, azt hiszik, állandóan játszanak.:) Legalábbis Kriszta ezt mondta, hogy mind csak játszunk.

Szitya írta...

Hú, Edth! Majdnem kiszökött a könnyem, hogy "Már Kriszta is?!" De közben meg bevillant, hogy már egy évvel korábban is mutattál róla olyan képeket, amik azt mutatták, hogy egy igazán iskolaérett kisleány lépi majd át az iskola küszöbét!
Nagyon jó ez a képes beszámoló!!!

Virág írta...

Hm. Ha D osztály, akkor itt is biztos nagyüzem ven. :) Mégis, a képek alapján mennyivel bensőségesebb lehetett, mint a miénk. :)Sikerekben gazdag évet nektek! JA: Hogyhogy gimnázium?

VRJúlia írta...

Örömöket, sikert, elégtételt:)
Legyetek ügyesek!
Nagyon szép kislány:)
Mesélj majd arról, hogyan esett erre az iskolára a választás...

VH írta...

Boldog,sikeres és békés tanévet kívánok Krisztának és Neked!!!

Sok puszi

sedith írta...

Szilvi, bizony, bizony, már Kriszta is... :) Hatalmasat nőtt a nyáron mind testileg, mint szellemileg, szerintem is abszolút iskolaérett.:)

Virág, a D itt sajna azt jelenti, hogy előttünk 3 román osztály van. Igaz, még van egy E is utánunk, ami magyar, de ez akkor is csak 2 a 3-hoz.:(
Bevallom, nem voltam ott az évnyitón az elejétől, hanem István volt vele, (mivel nekem muszáj volt a kiscsoportosokat várni), így nem sokat kaptam el a hivatalos megnyitóból, de mindenesetre, nagyon hamar lejárt. Össz-vissz félóra volt azzal együtt, hogy felolvasták az összes elsős gyereknek a nevét, majd a nagyobbak virágcsokorral a kezükben sorfalat álltak kétoldalt, és a kicsik azon át vonultak az osztályaik felé.
Hogy hogyhogy gimnázium? Nem értem, bár gyanítom. Nálatok a gimnázium, az a középiskola, ugye? No, itt az 5-8 osztály a gimnáziumi tagozat, de az általános iskolák (1-8 oszt.) gyakran felvették már ezt a nevet. :)

Júlia, köszönöm szépen, és viszont kívánom nektek is!:)
A választás nagyon egyszerűen történt: tulajdonképpen nem is választottunk, egyszreűen csak a körülményekhez igazodtunk. Mivel, ugye, az iskola ott van mellettem, mármint az óvodám mellett, hát csakis ez az iskola jöhetett számításba. Otthon nem lett volna, aki nap mint nap kivegye délben. Igaz, az iskola körülményei nem valami jók, de az osztály nagyon szép, kezdés előtt néhány szülő segített a felújításában, és főleg, nagyon jó híre van a tanító néninek. Igaz, hogy szigorúságáról is híres, de én úgy gondolom, hogy nem is árt az a mai gyerekeknek.

Hajni, köszönjük szépen.:)

Kati írta...

Drága Kriszta! Micsoda nagy lány vagy már! Istenem, hogy' telik az idő... Sikeres, boldog iskolás éveket kívánunk neked, szeretettel! :-)
Edith! Olvaslak ám benneteket, csak az írásra nem marad idő sosem. :-( Nagyon sajnálom édesapádat, remélem, szépen gyógyulgat. Kitartást nekik! Mi újság a diétátokkal, étrendetekkel, hogy haladtok a "reformokkal"? :-)

Ági írta...

Szívből gratulálok az új korszak kezdetéhez.
Megadták a módját az évnyitónak és Krisztának már tényleg semmi keresnivalója az oviban, annyira nagylány. :-)

Ölelés,
Ági

Felétek nem szeptember elsején kezdődik a suli? Jól emlékszem, hogy tovább tart viszont?

sedith írta...

Kati, Ágnes, köszönjük szépen!

Kati, minden rendben, haladunk az étrenddel, és igyekszünk betartani. Nem sikerül teljesen 100%-ban mindig, de azért úgy 95-ben igen, a maradék általában nem függ tőlünk.:)

Ágnes, nálunk soha nem is kezdődött körábban, bár úgy 10-15 évvel ezelőtt voltak próbálkozások hogy megkezdjük szeptember elsején mi is, de az nem ment. Az még túlságosan nyár, nem vagyunk felkészülve az új tanévekre. Valószínű, hoyg tovább tart nálunk, mint nálatok. Hagyományosan jún. 15-én szokott véget érni, ám ez azért mindig szokott változni annak függvényében, hogy hoygan esik a péntek. Tavaly azonban meghosszabbították egy héttel a téli vakációt, így aztán jún. 22-én ért véget a tanítás. És ez a tanév jún. 21-én ér majd véget. Nem tudom, nálatok mikor jár le?

Zita írta...

Te jó ég, hogy megy az idő! A lányok megkezdték az iskolát... Nemrég még "babanaplóztunk" és tessék. Na de így van rendjén. Tényleg nagylány már Kriszta és Boró is nagyot nőtt.
Neked pedig mihamarabbi gyógyulást kívánok, remélem, már semmi baj.
Zita