2011. augusztus 18., csütörtök

Az utóbbi napok foglalatosságai, eredményei

Egész múlt hétvégén és azóta befőztem, eltettem, sóztam, eceteztem, kavartam...
A végeredmény igazán szép:

- 17 különböző méretű (7 dl-estől 3,5 l-esig, de legtöbb a 2 l-es) uborka E RECEPT szerint, bár némi update-tel (hamarosan következik)

- egy 40 l-es hordó kb. félig megtöltve nagyobbacska uborkákkal, sárgarépakarikákkal, és próbából dinnyeszeletekkel (jön még bele majd paradicsompaprika, karfiol és káposzta) - az előző recept szerint készült a lé

- 2 üvegecske, azaz egy nagyon mini adag áfonyalekvár

- 7 kg-nyi csalamádénak vágott zöldség várja, hogy üvegekbe kerüljön. A recept a Csalamádé 1.-é, amit anno Duendétől vettem át, de ezen is módosítottam ezt-azt.

- 4 kg-nyi, azaz 4 jókora tepsinyi reszelt-vágott zöldség szárított ételízesítőnek (még nincs kész, most szárad)

- kb. 2,5 kg piros és sárga paradicsom, ami szintén aszalódik pillanatnyilag

- 10 kg őszibarack befőttnek (még folyamatban van) és talán némi ivólének is

- és a "melléktermékek": zöldségkivonat és csorbaízesítő.


Ízelítőnek itt van egy fotó a napon száradó zöldségekről:


És még valami......... Akinek ilyen hathatós segítsége van (a szó szoros értelmében) annak, bizony, könnyű. Kriszta mosta meg a paradicsomokat, ő vágta ketté őket, és több, mint felének ő kaparta ki a belsejét. A végére tényleg elunta, meg fáradt is volt, de akkor is olyan büszke vagyok rá!!!!!!:)





 Paradicsomhajó petrezselyemárboccal, paprikavitorlával:):


1 megjegyzés:

Szitya írta...

Edith!
Minden tiszteletem a tiéd! Tényleg!
Puszi,
Szilvi