2016. január 6., szerda

Új év, új év, új esztendő! :)

És elkezdődött egy másik, a legújabbik. Hogy mit hoz, majd eldől, s hogy mit hoz, az nagyban rajtunk is múlik. ...

Az elmúlt társa is tartogatott számunkra mindent: jót és rosszat, sőt nagyon rosszat is, örömöt, bánatot, félelmet, döntést, bizonytalanságot és bosszúságot is, de derűt, vidámságot, eredményt is sokat. Úgy gondolom, hogy minden azért volt, hogy a jó és a rossz által is többek, gazdagabbak, tapasztaltabbak legyünk. Az év vége különösen sok bosszúságot tartogatott számunkra, mert nemcsak az autó romlott el (ami még azóta is a szerelőnél van), hanem a 13 évvel korábban, használtan vásárolt mosógép is éppen karácsony előtt néhány nappal mondta fel a szolgálatot (de ezt nem rovom fel neki, mert min. 25 éves példány, és 13 évig hűségesen szolgált :) ), sőt, apróbb tüskeként a kézi mixerem is most jutott el oda, hogy azt mondja: elege volt a működésből. S bár míg ez utóbbi apróságnak számított, mert vettem helyette egy közepes árú másikat, hogy az ünnepi sütésben használni tudjam, a mosógépet csak ezen a héten tudtuk megrendelni. Ha minden igaz, péntekre már érkezik. Az autó... nos, annak az elromlott alkatrésze (motorcomputer - ECU) most éppen eljutott Istvánhoz, és megpróbálja megtisztogatni, kijavítgatni a korródálódott részeket, mert bontóból használtat még nem kaptunk, az új pedig többe kerülne, mint amennyiért az autót e tudnánk adni. :P :D De ez van. Tényként mondtam el ezeket, nem panaszként. Semmiféle panaszkodás, szitkozódás meg összeesküvéselmélet-gyártás sem oldana meg semmit. Meg aztán... valahogy biztos, hogy mindig lesz, és még a pénz is kikerül valahonnan mindenre. Már teljesen megszoktam, hogy nincs autóm, bár, ahová kellett, és ha muszáj volt, mentem a másikkal. Vagy mentünk/megyünk együtt, ami jobb is/ volt. :)
Hálás vagyok mindenért, ami megadatott 2015-ben.

Az idénre elég sok elképzelésünk, tervünk van, de természetesen, csak feltételes módban beszélünk mindenről, amolyan jó falusi stílusban: ... ha az Isten megsegít.... csak legyen egészségünk... reméljük, lesz rá módunk... :) Lakásfelújítás (balkon és hálószoba, illetve a két fürdőszoba), a kertben a szépítési-kényelmesítési folyamatok folytatása (terasz kialakítása, a konyha berendezésének véglegesítése, a "manzárd" kialakítása stb.) Néhány kötelező családi-rokonsági nagyesemény is kinéz erre az évre: január 2-án már lezajlott egy eljegyzés, február 13-án esküvő, de lesz lagzi a nyáron is, illetve talán ősz elejére is befigyel egy, és nem utolsó sorban keresztelő is van a láthatáron. Nyaralásról egyelőre nem beszélünk. Az utóbbi években úgyis úgy volt, hogy egyik évben dolgoztunk, a másikban nyaraltunk, szóval ez most éppen a munkás nyár lenne, mert tavaly nyaraltunk... :P De majd eldől, még semmi sincs kőbe vésve. Mint nyilvánvaló, minden, amit felsoroltam elég jó nagy anyagi ráfodítást igényel, tehát, hogy mi valósul meg, az majd utólagosan kiderül: minden attól függ, milyen egészségnek örvendünk, és hogy esetleg milyen egyéb plusz, be nem számított kiadások jönnek közbe. De hátha nem lesz ilyen.

Megyünk egy darabig az úton, majd ha valami másként alakul, mint eredetileg elterveztük, egyszerűen csak egy "recalculating route"-ot csinálunk, és megyünk tovább az újabb útvonalon.... :) Addig, ameddit tudunk.

Szóval, csak legyen egészségünk... Ez a legfontosabb, a többit csináljuk.
Egyben kívánok mindenkinek, aki e sorokat olvassa, szintén sok-sok egészséget, örömöt, boldogságot, jó eredményeket az új évben! :)

Naplemente a Cinege-tetőről

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Boldog Új Évet! Szívből kívánom, hogy legyetek egészségesek, boldogok, és minden jó és szép, amit az új esztendőre beterveztetek sikerüljön! :)Ica

sedith írta...

Köszönjük szépen, Ica, hasonló jókat és szépeket kívánok én is Neked és családodnak! :)

EmBeJa írta...

Rengeteg egészséget nektek,hogy mindazt,mit leírtál,sikeresen véghez vigyétek!!Adja Isten,hogy megadassék! :) (ha már a jóízű falusiasság jegyében beszélünk!!!)De tény,hogy az egészségnél nincs fontosabb és előbbrevaló!Boldogságos 2016-os esztendőt!Szeretettel,Emese

sedith írta...

Emese,köszönjük szépen jókívánságaidat, és viszont kívánjuk ugyanazokat nektek is! :) Ölellek, Edith