2015. április 3., péntek

Meglepetésbuli az iskolában

Gondoltam, legyen kissé különlegesebb Kriszta mostani szülinapja az eddigiekhez képest. A sok mindenféle ünnep miatt, ami ebben az időszakban megnehezíti a szülinapozást úgy döntöttem, hogy idén nem lesz amolyan "megtartott szülinapja" a pajtásokkal, de azt szerettem volna, ha mégis örömteli és felejthetetlen lenne az utolsó egyszámjegyű születésnapja.
Ezért reggel mini-tortával, azaz egy muffinba állított gyertyával ébresztettem, miközben ajándék is várta a párnája mellett. Álmos szemekkel fújta a gyertyát és nézte meg az ajándékát, és úgy örült minden egyes darabnak (könyvek voltak), mintha legalábbis egy-egy aranyrúd lett volna. :) Mit sem sejtve aztán felöltöztek, és István elvitte őket iskolába, én pedig, ahogy kiléptek az ajtón hozzáfogtam a mini-torták folytatásához: minden pajtásnak egy-egy kis cupcake-et szántam. Amikor háromnegyed 10 után bekopogtam, és meglátott az osztályban, nem hitt a szemének! Hát még amikor rájött, hogy miért is mentem! :) Odaszaladt, megölelt, és azt mondta: Te vagy a legjobb anyuci! - és szorította a derekamat könnyes szemmel. A tanító néni is meghatódott a látványtól, ennyire még nem látott gyereket örülni. :) Az ölelkezés délután és este is folytatódott, nem tudott betelni az élménnyel, hogy neki születésnapja van! :)

Az ajándékba kapott könyveknek azóta is örül - 3 komolyabb mű, amelyek az elkövetkezendőkben kerülnek majd a "keze alá"), a negyediket viszont, ami egy kimondottan kiskamasz-kamaszoknak való jó kis csajos könyv, a Szandi és a párizsi gyémánt-ot már "réges-régen" kiolvasta. Tegnap este bevallotta, hogy becsempészte az iskolás táskájába, és amikor tata elhozta hozzám az oviba, délután befejezte. Persze, azért rendes volt, hogy azt is beismerte, hogy az iskolában, szüneten is olvasgatta. Jaj, hogy órán? Háááát, csak egy icipicit! :P Ebben (is) anyja lánya, na! ;) :)


Nincsenek megjegyzések: