2012. december 3., hétfő

Csak, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba

Ezév folyamán, sorjában, hárman voltunk biorezonanciás állapotfelmérésen: legelőször én, majd István, végül pedig Kriszta. Legvégül azonban most elvittem Borókát is. Disznóhússal, cukorral és tejjel vigyázunk már egy-egy ideje, gondoltam, legalább tiszta vizet öntünk a pohárba, és akkor mind a négyünk igényeit figyelembe véve főzök ezentúl. De hál'istennek szerencsések vagyunk, mert Borókám nagyon, de nagyon egészséges. Van allergiája, ami meg is fog maradni, de nem fog különösebb gondot okozni: a disznóhús meg a gomba. Mert sertést már eleve keveset ettünk, de miattam már amúgyis kiiktattuk 95%-ban, a gombát pedig egyik lányka sem szereti, nem is erőltettem soha az evését, szóval, csak ennyi baja legyen egész életében! Örülök, hogy nem cukor, tej vagy neadjisten glutén jött ki, mert ez utóbbival "meg lettünk volna lőve".:P
Kicsi bonyodalom az óvodában adódik, mert ma reggel, amikor szóltam, hogy ezentúl disznóhús nélküli ételeket rendeljenek neki, húzták az orrukat, mintha legalábbis nekik kellett volna főzni rá (pedig nem, mert egy étterem szállítja az ételt), de azért remélem, nem merik nem úgy kérni. Külön megkértem az óvónőt is, hogy figyeljen, mit kap, mert ha megtudom, hogy nem tartják be, nagyon csúnyán fogok csinálni!!! Azóta, igaz, beszéltem a vendéglő tulajával is, mert szerencsére ismerem, és mondta, hogy ez nekik abszolút nem gond, csak az ovitól szóljanak mindig, amikor ott van a lányom.

Krisztával múlt héten voltam kontrollon, és bár sok mindenben javulást mutat, azért van, ami még nem jött helyre "magától", vagyis attól, hogy laktózmentes tejet és tejtermékeket eszik. Pl. a köhögése. Igen, július óta még mindig folyamatosan köhög. Hol enyhébben, hol intenzívebben, de köhög. És a modern medicína eszközeit meg készítményeit köszönöm már szépen, de semmi sem hozott gyógyulást. A biorezonanciás doktornő eddig szándékosan nem adott neki kezelést az ottani gépezettel, mert először látni szerette volna, hogy önmagától mennyire tud harcolni a szervezete a bacival (ami különben egy egyszerű stafilococcus aureus, amit legtöbb esetben kezelni sem kell), és mire jut, ha kiiktatjuk az allergént. Mint írtam, sok minden javult, de nem minden. Ennek következtében szombaton lezajlott az első biorezonanciás kezelése is Krisztának. Egyelőre 3 ilyen kezelést írt fel, és a doktornő szerint ne aggódjak, mert most már végérvényesen helyrejön a köhögésből. Különben még azt is mondta, hogy ha akarom, vigyem másik orvoshoz is, de az lesz, hogy asztmásnak diagnosztizálják (ami nem jelenti azt, hogy asztmás, de úgy fogják kezelni), és gyúrni fogják bele a különféle hörgőtágítókat meg egyéb "finomságokat", és úgysem lesz eredménye. Azt már nem mondtam el neki, hogy sajnos, ezen a fázison már túl vagyunk, mert már tavaly is kapott ilyesmit 3 hónapon át, eredménytelenül. Szóval, tudom, hogy nem a levegőbe beszél...

14 megjegyzés:

emese írta...

ne haragudj edith, szerintemolyan humbukk az egész.. eleinte én is bedőltem, de szerintem rezonancia ide vagy oda,nemold meg semmit. Vagyis Kriszta nemjött helyre a laktozmentes táplálkozástol..Vagyis a köhögése. a stafilococcus aureus nem1 egyszerű dolog,amit nem tud legyőzni egy szimpla szervezet csakúgy. Jaj olyan rossz szaga van az egésznek... Mivan ha tényleg asztmas,te meg rezonanciával kezeled???

sedith írta...

Emese, szerintem meg nagyon nem az. Akkor mondd meg nekem, hogy a nyár óta a tüdőgyógyász miért nem tudta meggyógyítani? És miért áll értetlenül a dolog előtt, széttárt kezekkel? Mert fogalma sincs már, hogy mit adjon, merre küldjön? Mindenfelé elmentünk, amerre javasolta.
Miért nem lehet normális allergiatesztet csináltatni nálunk, miért van, hogy csak valami hülyeségeket néznek?

Még nem jött helyre, mert kezelést nem kapott, most viszont kapja. Nem tudom, Emese, vannak dolgok, amik nekem is helyrejöttek a kezelés után, és nem placebó, mert konkrétan mérhető dolgokról van szó.

Meg aztán tudom, hogy az orvosoknak és a gyógyszerészeknek (bár ez utóbbiaknak nem annyira) "nem bót" a biorezonancia, hiszen sok mindent elvesz az orruk elől. Egyáltalán nem érdekük, hogy a természetes gyógymódok kerüljenek előtérbe. Nem akarok én vitázni, senkit sem meggyőzni semmiről, mert amit fentebb írtam, bárki megcáfolhatja vitathatatlan érvekkel, de én akkor sem vagyok elragadtatva a mai modern medicínától.

sedith írta...

Csak még néhány kiegésztés... Kriszta nem asztmás. A tüdőgyógyásszal a találkozásaink nem újkeletűek, mint irtam, már tavaly is kezelte. (Csak a blogra nem irok le mindent, bár erről azt hiszem, irtam mégis.) Szabad füllel hallottam, hogy sipol a mellkasa, ő sosem hallott semmit. Röntgenen megnézte, a tüdeje mindig tiszta volt, néha hörghurutot diagnosztizált, akkor beadtam az antibiotikumot, amit ajánlott.:( Legutóbb 3 héttel ezelőtt. Orr, garat, széklet, vér, allergiák: minden a legnagyobb rendben, semmi fertőzés, tökéletes vérkép, semmi allergia. A sipolást én még mindig hallottam-hallom, volt úgy, hoyg azon nyomban indultam a doktornőhöz, ő akkor sem hallotta, már-már szinte nevetett rajtam.
Szóval, nem tudom, hogy mit tehetnék még. Biztos folytatnunk kéne az értelmetlen antibiotikumokat, adnom kellene 3 hónapig a Singulair-t, hogy 3 hónap múlva ugyanitt legyünk, stb. Ha pedig nem jár sikerrel a biorezonanciás kezelés, végülis csak egy kicsit hátráltatjuk a sok méreg adagolását a leányzónak.
De ha van jobb ötleted, ami biztos, hogy nem humbug, akkor hálás lennék, ha elmondanád, mert hátha meggyógyul kicsi Krisztám.

emese írta...

Nem tudom, remelem helyrejon Kriszta, akarmivel is legyen az. Irsz majd meg errol, kivancsi vagyok

sedith írta...

Persze, hogy írok, Emese, csak legyen időm, bár ahogy az elmúlt két decemberre emlékszem, nem az időmilliomosságról voltak híresek.

emese írta...

Hááá mostmár lejárt minden újság főszerkesztés(gondolom),írj a csajokról, ovodáról, Karacsonyi előkészületről...Meg Bármiről, mert jó lesni és olvasni...

sedith írta...

Háááá tévedsz! Mert épp a januári lapszámon dolgozunk... :D
Meg jön az ovis "ünnepség", amire egy csomó mézest kell, hogy süssek, majd egy szülinap, amire szintén mézest sütök, majd az ünnepre való készülődés...
Meg a lányok szobája már nyár óta fel van fordítva. Múlt hétvégén végre kifestettük, de hogy mikor pakolok mindent vissza, fogalmam sincs.:(

fenci írta...

Mi is szedtük a Singulairt, Aeriust, Ventolint és társait - nem volt jó! Most egy gyerekorvos javaslatára elhagytuk - és egyártalán nem lett rosszabb, sőt! És képzeld Brassóba, a fizetős magánklinikán nem tudták levenni a vért, a fújása pedig (szerintem) nem számit... sajnálom, hogy nincs biorezonancia Szentgyőrgyön is, nekünk ez egy kicsit messze van...

sedith írta...

Fenci, sajnálom!:( Tavaly 3 hónap után mi is elhagytuk a Singulair-t, és valóban, az volt az érdekes, hogy ugyanúgy volt továbbra is: néha voltak szünetek, máskor meg volt köhögéses időszak. De képzeld, egész télen nem volt rosszabb. Majd a tüdőgyógyász javaslatára próbáltam nem venni tudomást az "állítólagos" sípolásról. Néha azért úgyis hallgatóztam, de télen nem hallottam semmi furcsát. Majd későtavasszal újrakezdődött, és végül július óta szinte folyamatosan köhög. Hol enyhébben, hol erősebben, hol huzamosabb ideig, hol csak egy-két rohamszerű köhögés naponta, de köhög. Nem tudom, én tényleg bízom ebben a biorezonanciában, és nagyon bízom benne, hoyg meggyógyul. Egy kezelés után még nem tudok érdemlegesen nyilatkozni, mintha lenne változás, de nem akarok belemagyarázni semmit. Holnap lesz a következő.

Azért ez mégiscsak furcsa és kétségbeejtő, hogy egyszerűen nem tudják megfejteni az orvosok, hogy mi lehet a baja a gyerekeknek. Tény, hogy nincs könnyű dolguk, hiszen - legalábbis Krisztánál - a köhögésen kívül semmilyen más tünet nem jelentkezik (sem piros torok, sem orrfolyás, sem jellemző meghűléses tünetek, semmi), de akkor is. Bár szerintem a baj ott kezdődik, hogy abszolút a tünetekre fókuszálnak és nem a kiváltó ok megszüntetésére. Nem vagyok én járatos a természetes gyógymódokban vagy az ősi keleti medicínákban, de azt tudom, hogy ezek pontosan ezt a tünetekre való koncentrálást róják fel a mifelénk divatos gyógyításkultúrának.

Te kivel jártad ezt végig, ki a balszerencsés manó?:( Pontosan ezt mondta a doktornő is: nem tudják mit kezdjenek vele, és ráfogják, hoyg asztmás, majd gyúrják bele a különféle ilyen-olyan készítményeket. Nekünk is a poliklinikai allergológus kiadta az ukázt: semmiféle allergia, de azért szedjen 2 hónapig Ketotifent. A férjem majdhogynem szemberöhögte: ha nincs allergiája, minek szedjen? Különben később megnéztük, az is asztma elleni valami. Azért annyira nem engedem, hoyg játsszanak a gyermekem egészségével, életével!

fenci írta...

Tihamér - de azt hiszem mi is jó uton vagyunk... találtunk egy jó gyermekorvost

Virág írta...

A kruppot kizártátok?

sedith írta...

Virág, orvos nem zárta ki, nem is jött ilyesmi szóba. De utánaolvasva én kizárom, mert nem ilyesmiről van szó. Nem, nem, teljesen más, mint amit a kruppról rnak.

emese írta...

Mi a helyzet Edith? Javult Kriszta???

sedith írta...

Emese, igen, javult, majd írok róla. :)